Kılıçdaroğlu Bozkurt'ta: Önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediğini gösterir

Kılıçdaroğlu Bozkurt'ta: Önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediğini gösterir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Bu bölge için 2019 yılında sel, taşkın raporu hazırlanmış. Bilindiği halde önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir” dedi. Yağmurun selin geldiğinin belli olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Karadeniz yüz yıllardır bu gerçeği yaşıyor. Nasıl dere kenarlarına yapılaşma izni verilir? Belediye Başkanlarının ders çıkarması lazım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afet bölgesi Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, bölgede afetzedelerle konuştu, ilçede karşılaştığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bozkurt Belediye Başkanı AK Partili Muammer Yanık’tan da bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu’na inceleme gezisinde; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bölge milletvekilleri, İstanbul’dan gelen bazı ilçe belediye başkanları da eşlik itti.

Bozkurt’ta basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Bu bölge için 2019 yılında sel, taşkın raporu hazırlanmış. Bilindiği halde önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İMAMOĞLU, SON GİRDİĞİMİZ SOKAĞI TAMAMEN TESLİM ALIP, KULLANIR HALE GETİRİLECEĞİNİ İFADE ETTİ”

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştük kendisi bazı bilgiler verdi. İhbar olarak gelen kayıplar da var. Son rakam konusunda, ‘veriler elimize geldikçe kamuoyunu bilgilendiriyoruz’ dediler. Belediye Başkanı ile de görüştük. Elimizden gelen her türlü yardımı yaptığımızı, bir talepleri olduğu takdirde süratle karşılayacağımızı, belediye başkanlarımızın burada olduğunu söyledik. Özellikle İBB Başkanı İmamoğlu, son girdiğimiz sokağı tamamen teslim alıp, kullanır hale getirileceğini ifade etti. Felaketten sonra önlem almak hepimizin görevi. Önemli olan felaketin geleceğini bilerek önlem almaktır. 2019 yılında bu bölge için taşkın, sel raporu hazırlanmış. Bilindiği halde ciddi bir önlemin alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir.

“DERE KENARLARINA NASIL YAPILAŞMA İZNİ VERİLİR? BAŞKANLARIN DERS ÇIKARMASI LAZIM”

Dere kenarlarında yapılaşmaya izin vermemek lazım. Sekiz katlı bina çökmüş, yanındaki yurt binası çökmüş. Bu selin geldiği, yağmurun yağdığı belli. Karadeniz yüz yıllardır bu gerçeği yaşıyor. Nasıl dere kenarlarına yapılaşma izni verilir? Belediye Başkanlarının ders çıkarması lazım. Bozkurtlulara geçmiş olsun, Allahtan rahmet diliyoruz, yaralarımızı müşterek sarıyoruz. Yaraları sarmak için A partisi B partisi diye bakmıyoruz. Bu ülkede kim olursa olsun birlikte yaşıyorsak o sorunları çözmek hepimizin ortak görevidir. Belediye başkanı da bunu doğru kabul etti. İnşallah Türkiye gerekli önlemleri zamanında alır, felaketi bilerek önceden alır ve can kayıpları yaşamayız. Bu konuda herkesi duyarlılığa davet ediyorum."

bilgi.jpg

'CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, SÜLEYMAN SOYLU’DAN BİLGİ ALDI'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD’ın son açıkladığı kayıp sayılarına ilişkin ve bölgede yapılan çalışmalar hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi aktardı.

Belediye Başkanı Yanık ile konuşması sırasında Kılıçdaroğlu, bu tür afet durumlarında tüm milletin yardımlaştığını, bu durumda partizanlık yapılamayacağını, dayanışma için CHP’nin büyükşehir belediyelerinden yardım gönderildiğini, AK Partili belediyelerden de yardım geldiğini söyledi.

Başkan Yanık da Kılıçdaroğlu’na katılarak, ayrım yapılmadığını, resmi bilgiler dışında açıklama yapılınca İstanbul’daki hemşehrilerinin çok kaygılandığını söyledi. Kılıçdaroğlu da “Araştırmalar tamamlanmadan resmi açıklama yapılmadan bunları telaffuz etmek doğru değil” dedi.

SEL FELAKETİNDE SON DURUM

Karadeniz'de yaşanan sel felaketine ilişkin son durum bilgisi paylaşan AFAD, toplamda 59 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. 8 yaralının ise hastanede tedavi altında olduğunu belirtti.

AFAD tarafından yapılan açıklamada "11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Yaşanan sel nedeniyle 59 vatandaşımız (49 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN