Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 59'a yükseldi

Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 59'a yükseldi

Karadeniz'de yaşanan sel felaketine ilişkin son durum bilgisi paylaşan AFAD, toplamda 59 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. 8 yaralının ise hastanede tedavi altında olduğunu belirtti.

Batı Karadeniz'de etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana gelmiş ve çok sayıda can kaybı ile maddi hasar yaşanmıştı. AFAD bugün yaptığı açıklamada son duruma ilişkin bilgi verdi.

Toplamda 59 can kaybının tespit edildiğini aktaran AFAD, bunların 49'unun Kastamonu, 9'unun Sinop, 1'inin ise Bartın'da olduğunu belirtti. Yaralıların tedavilerine ise hastanelerde devam edildiğini aktarıldı.

'8 VATANDAŞ TEDAVİ ALTINDA'

AFAD tarafından yapılan açıklamada "11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz bölgesinde başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Bartın ili Ulus ilçesi, Kastamonu ili Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop ili Ayancık ilçeleri selden etkilenmiştir. Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmalarına başlanmıştır.

Yaşanan sel nedeniyle 59 vatandaşımız (49 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.

Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN