CHP'li vekilden OGM'ye tepki: Lükse para var uçağa yok!

CHP'li vekilden OGM'ye tepki: Lükse para var uçağa yok!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Orman Genel Müdürlüğü'ne bu yıl 60 milyon liralık makam aracı alındığını belirterek "28 tane 4x4 lüks makam araçları alındı. Toplam değeri 60 milyon lira olan lüks makam araçlarının alındığı Bakanlık'ın envanterinde yangın söndürme uçağı yok" diye konuştu.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, günlerdir söndürülemeyen orman yangınları ile açıklama yaptı. İktidarın orman yangınları ile politikasını eleştiren Baltacı, şunları söyledi:

"SORUMLU SİYASİ İKTİDAR"

"Türkiye bugün orman krizini tartışıyor ama aslında orman yangını ile birlikte Türkiye'deki iktidar krizini ve rejim krizini de tartışmak zorundayız. Bundan kaçma şansımız yok. Çünkü tartışma başlıklarından bir tanesi, bu orman yangınları niye çıktı? Bir tanesi, bu yangınlar önlenemez miydi? Bir tanesi de bu yangınlarla mücadele etmek konusundaki sorumluluk kime aittir? Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Bu yangınlarla mücadele etmek sorumluluğu siyasi iktidara aittir."

Bugün yaşadığımız kriz, siyasi iktidarın 'yönetememe' krizidir. Bugün yaşadığımız kriz, aslında siyasi iktidarın Türkiye’nin ormanlarına, Türkiye'nin doğasına, çevresine karşı ne kadar sorumsuz olduğunun krizidir. Bu gerçeği görmeden tartışılacak herhangi bir konunun bizi doğru yere götüreceğine inanmıyorum."

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yıl 28 tane lüks makam aracı aldığını belirten Baltacı, şunları söyledi:

"MAKAM ARAÇLARINA GELİNCE KAYNAK VAR"

"Tarım ve Orman Bakanlığı, bu ülkede en fazla gelire sahip bakanlıklardan bir tanesi. Daha bu yıl, Orman Bölge Müdürlüğü'ne, tanesi 2 milyon liradan fazla olan toplam 60 milyon değerinde 28 tane 4x4 lüks makam araçları alındı. Toplam değeri 60 milyon lira olan lüks makam araçlarının alındığı Bakanlığın envanterinde yangın söndürme uçağı yok.

Yangın söndürme helikopteri yok. Şimdi Türkiye aslında bunu konuşmalı. Makam araçlarına gelince kaynak var. 5’li yandaş çeteye gelince, yandaş müteahhitlere gelince ihalelere kaynak var. Yandaşlara üç beş yerden maaş ödeyecek kadar kaynak var. Ama bu ülkenin en temel varlıklarından ormanları söndürmek için yangın söndürme uçaklarına kaynak yok.

"BU ASLINDA BİR İKTİDAR KRİZİDİR"

Bu aslında bir iktidar krizidir. Aslında bu bir rejim krizidir. Çünkü iktidarın tercihi Türkiye’nin doğasından ve çevresinden yana değildir. İktidarın tercihi lüks makam araçlarıdır. İktidarın tercihi milletvekillerinin çocuklarına, eski bakanların, eski milletvekillerinin çocuklarına, yandaşların, eşin, dostun çocuklarına üç yerden, beş yerden maaş bağlamaktır. Türkiye’nin yaşadığı kriz budur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN