Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt sistemi başvuruları başladı! O tarihe kadar devam edecek! Başvuruları kaçırmayın

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt sistemi başvuruları başladı! O tarihe kadar devam edecek! Başvuruları kaçırmayın

Çiftçilerin merakla beklediği 2024 Çiftçi Kayıt Sistemi( ÇKS) başvuruları başlıyor. Bitkisel üretim yapan ve tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticiler için önemli bir fırsat olan ÇKS sistemi için başvurular bugün başlıyor. İşte başvuru süreci hakkında merak edilen tüm detaylar…

Tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve artması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri yakından takip ediliyor. Desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırması gerektiği belirtiliyor. 2024 yılı ÇKS başvuruları ise 1 Eylül 2023 Cuma günü başlıyor. Başvurular 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek. İşte başvuru süreci hakkında merak edilen tüm detaylar…

ÇKS NEDİR?

Tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik atılan adımlar kapsamında Çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması ÇKS sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu sistem ile birlikte çiftçilerin ürettikleri ürünler, kullandığı araziler, aldıkları destekler ve diğer tüm bilgiler bakanlık tarafından kayıt altına alınıyor.

ciftcilik-1.jpg


Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemelerinden yararlanmak isteyen bütün çiftçilerin ÇKS sistemine kayıt yaptırması zorunludur. ÇKS sistemine kayıt yaptıran çiftçiler tarım sigortası, kredi, tohumluk, gübre, ilaç gibi hizmetlerden de yararlanma hakkı elde ediyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

ÇKS sistemine başvuruda bulunmak isteyen çiftçilerin izleyebileceği iki farklı yol bulunuyor. Bu kapsamda başvuruda bulunacak kişiler bakanlık il ve ilçe müdürlükleri üzerinden başvuru yapabileceği gibi e-devlet sistemi üzerinden de başvuru yapabilmektedir.

ciftci-mazot.jpg


İlk kez ÇKS sistemine kayıt yaptıracak ya da geçmiş başvurusunda arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticiler bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine giderek başvuru yapması gerekiyor. Başvuru işlemleri sırasında çiftçilerin nüfus cüzdanları, tapu belgeleri veya kira sözleşmeleri gibi belgelerin yanında bulunması zorunludur.


Geçmiş tarihlerde ÇKS'ye kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmak isteyen üreticiler e-devlet sistemi üzerinden de online olarak başvuru yapabilmektedir. E-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptıracak çiftçiler T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapabilir.

ciftci-sulama.jpg

TARIMCEBİMDE UYGULAMASI KULLANILACAK

Teknoloji ile birlikte dijital dönüşüm de her alanda etkisini gösteriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın dijital dönüşüm projeleri kapsamında uygulamaya aldığı “TARIMCEBİMDE” mobil uygulaması ile tüm üreticilerin işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.
Üreticiler uygulamaya girerek e-devlet hizmetleri sekmesi üzerinden ÇKS kayıt işlemlerini kolay bir şekilde yapabiliyor. ÇKS uygulama sistemi ile birlikte ürün bildirimi ve destekler başta olmak üzere farklı imkanlardan da yararlanma hakkı elde edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN