Çiftçilerin yeni gözdesi! Verimliliği 2 kat artıracak: Gübre yerine jeotermal biyomineral...

Çiftçilerin yeni gözdesi! Verimliliği 2 kat artıracak: Gübre yerine jeotermal biyomineral...

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni gübre alternatifi gündemde yer aldı. Uzun yıllar süren araştırma sonrasında jeotermal biyomineral geliştirildi. Tarım sektöründe yeni bir etki oluşturması bekleniyor. İşte faydaları...

Gübre alternatifi olarak yeni ürün açıklandı. Antalya'da 8 yıldır süren araştırmalar sonunda meyvesini verdi. Jeoterman biyomineral sayesinde, tarımda verim iki katına çıkıyor. İşte çiftçilerin yeni gözdesi...

ÜRÜNLERİN DAHA SAĞLIKLI BÜYÜMESİNİ SAĞLIYOR

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren gelişme paylaşıldı. 8 yıldır süren araştırmaların sonucunda jeotermal biyomineral tarımda verimliliği iki katına çıkardığı öğrenildi. Jeotermal biyomineralin içerisinde kalsiyum, kükürt, magnezyum, demir ve alginik asit gibi mineraller bulunuyor. Ekilen ürünün daha sağlıklı büyümesini sağlayan, jeotermal biyomineral, köklere ya da püskürtme şeklinde uygulanıyor. Özellikle kurak ve çorak topraklarda etkisini gösteriyor.

thumbs-b-c-a8b94d45003f006d26fa42db588733e2.jpg

KÖK VE YAPRAKLARDA POZİTİF SONUÇLAR

Tarım ülkesi olarak bilinen Türkiye'de, tarla ve bahçe gibi deneyimlerde test edildi. Bitki verimliliğini artıran jeotermal biyomineral, Antalya, Konya, Adana ve Şanlıurfa gibi, pamuk, zeytin, kiraz ve turunçgiller üzerinde test sonucunda verimliliği artırdığı ortaya çıktı. Şanlıurfa'da bulunan pamuk tarlalarında lif uzunluğu ve inceliğinde artış gözlemlenirken, Konya Ovası'ndaki zeytin ve kiraz ağaçlarının dayanıklılığı hızla yükseldi.

Growtech Antalya Tarım Fuarı'nda "Bitki Besleme" kapsamında ATSO Tarım İnovasyon Ödülü kazanmayı başardı. Avakado ve turunçgillerde test edilen biyomineral, kökler ve yapraklarda yapılan uygulamada pozitif sonuçlara imza attı.

07-15-08-aa-36544243.jpg

KURAKLIK VE ÇORAKLIĞA ETKİLİ ÇÖZÜM

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Canak, mineralin sağladığı faydaları aktardı. Toprağın altındaki suyun buharlaşmasını önleyerek suyu tuttuğunu söyleyen Canak, "Aynı zamanda, besin maddeleriyle saçak kök gelişimini artırarak bitki büyümesini destekliyor. 8 yıllık Ar-Ge sürecinde, ürünün hem köklerden hem de yapraklardan besin almasını sağlayacak formda olmasına odaklandık” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda etkili olan kuraklık ve çoraklığa karşı zorlu tarım koşullarında verimliliği küresel ısınmaya da çözüm olarak sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN