'Çılgın proje' Ankapark savcılık radarında! Gökçek ve yöneticilerinin belgeleri incelenecek

'Çılgın proje' Ankapark savcılık radarında! Gökçek ve yöneticilerinin belgeleri incelenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Gökçek döneminde yaptırılan Ankapark için savcılık harekete geçti. Savcılığın, Gökçek ve yöneticilerinin hakkında bilgi ve belge talebinde bulunduğu öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) eski başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği talan edilerek hayata geçirilen ve 'çılgın proje' olarak tanıtılan Ankapark, savcılığın radarına girdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 801 milyon dolara mal edildiğini açıkladığı Ankapark için savcılığın belediyeden; 50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devrinde tedbir kararı alınan park için yapılan mal alım ihaleleri ile ilgili olarak Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan; Gökçek dönemi hakkında "suç işlemek için teşekkül kurmak" suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için cumhuriyet başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN