Çocuk bakım desteği nedir | Kimler çocuk bakım desteği alabilecek?

Çocuk bakım desteği nedir | Kimler çocuk bakım desteği alabilecek?

Kadınlara çocuk bakım desteği nasıl verilecek, Çocuk bakım desteği nedir ve Kimler çocuk bakım desteği alabilecek soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıklamalarından sonra gündeme geldi. Bakan Sarıeroğlu, kadınlara 400 TL çocuk bakım desteği müjdesi verdi. Çocuk bakım desteği şartları neler? Çocuk bakım desteği kimlere verilecek? Çocuk bakım desteği ne zaman başlıyor? Çocuk bakım desteği ne kadar olacak? sorularının yanıtı haberimizde...

Yeni uygulama çocuk bakım desteği nedir? Kimler çocuk bakım desteği alabilecek ve çocuk bakım desteği şartları nelerdir gibi sorular  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun çocuk bakım desteği yapacağız açıklamasından sonra sosyal medyaya bomba gibi düştü. Erzincan'da güzenlenen etkinliğe katılan Bakan  çocuk bakım desteği uygulamasının müjdesini verdi. Destekten yararlanmak isteyen kadınlar Google gibi arama motorlarında Çocuk bakım desteği ne zaman başlıyorÇocuk bakım desteği ne kadar olacak? Çocuk bakım desteği kimlere verilecek? gibi soruların yanıtnı arıyor. Çalışan kadınların merak ettiğ çocuk bakım desteği hakkındaki tüm ayrıntılar ve yeni gelişmeler haberimizde...

AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanlığı’nın, 5’inci Kadın Kolları Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Sarıeroğlu bakanlığın yeni uygulaması çocuk bakım desteği hakkında bilgi verdi. Çalışan kadınların gündeminde şimdi çocuk bakım desteği nedir? Çocuk bakım desteği ne zaman başlıyor? Çocuk bakım desteği ne kadar olacak? Çocuk bakım desteği kimlere verilecek? gibi sorular var. Bu soruların daha fazlasını ve ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ NEDİR?

Bakan Sarıeroğlu, kadınlara 400 TL çocuk bakım desteği müjdesi verdi. Bakan  İş-Kur’un İş Başı Eğitim ve Mesleki Eğitim kurs ve programlarına katılmalara Çocuk bakım desteği verileceğini açıkladı. 

Bakan Sarıeroğlu Erzincan ziyaretinde ilk olarak Erzincanlı iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile çalışma hayatına yönelik istişare toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının istek ve taleplerini dinleyen Bakan Sarıeroğlu, soruları da cevaplandırdı.

Ardından Bakan Sarıeroğlu, Erzincan da en fazla istihdam, kurum vergisi, gelirler vergisi ve en fazla ihracat yapan firmalara teşekkür belgesi hediye etti.

18-03/25/ocuk-bakim-destegi-kimlere-verilecek.jpg

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ NASIL VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çocuk bakım desteği nasıl verilecek sorusunu da tam olarak açıklamadı. Bu konuda önümüzdeki günlerde çalışmaların netleşeceği bekleniyor. 

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK? 

Bakan Sarıeroğlu çocuk bakım desteği konusunda çalışmaların devam ettiğini açıklarken İŞ-Kur'un bazı programlarına katılan kadınlara cep haşlığının yanı sıra Çocuk bakım desteğide verileceğini belirtti. 

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

 Bakan Sarıeroğlu açıklamasında aylık 400 TL destekte bulunulacağını da söyledi. 

Bakan Sarıeroğlu buradaki programının ardından Afrin Gazisi Piyade Uzman Çavuş Selim Karabina’yı evinde ziyaret etti Daha sonra ise AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanlığı’nın 5’inci Kadın Kolları Olağan Kongresine katıldı.

18-03/25/ocuk-bakim-destegi.jpg

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

 Bakan Sarıeroğlu çocuk bakım desteği ne zaman başlıyor sorusuna ise bir açıklama getirmedi. Bu uygulama hakkında çalışmalarının devam ettiğini açıklamakla yetindi. 
Erzincan Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen programda Bakan Sarıeroğlu’na Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve partililer eşlik etti.

ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2-5 yaş arasında çocuğu olan kadınların İş-Kur’un İş Başı Eğitim ve Mesleki Eğitim kurs ve programlarına katılmaları dâhilinde  400 TL çocuk bakım desteği vermeye başlanacağı açıkladı. 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kongrede yaptığı konuşmada vesayet odaklarıyla mücadelenin 15 yıldır sürdüğünü fakat pusuda bekleyenlerin olduğunu buna rağmen 2019 seçimlerinin pusuda bekleyenlere fırsat vermemenin tarihi olacağını kaydetti. Bakan Sarıeroğlu, “Sosyal Güvenlik Kurumu ile alakalı bire anket yaptırdım. Şimdide İŞ-KUR ile alakalı yapılıyor. Muhalefet anca anca konuşuyor. Normalde ben çok polemik işlere giren o kadar çok işimiz varki bu işin arasında böyle onlara cevap vererek, polemiklere girerek, bizim enerjimizi düşürüp bize zaman kaybı yaşatmaya çalışıyorlar. Biz bu tuzağa da düşmüyoruz. Ama maalesef görüyorsunuz algılarla, yanlış bilgilerle, eksik bilgilerle, yalan bilgilerle milletimizi aldatmaya çalışıyorlar. Milletimizi aldatmaya çalıştıkları her konuda vatandaşlarımız sokakta, hastanede, okulda o hizmeti alıyorlar. Neyin ne olduğunu milletimiz çok iyi biliyor.” diye konuştu.

18-03/25/ocuk-bakim-destegi-ne-kadar.jpg

"İŞ-KUR'UN, KURS VE PROGRAMLARINA KATILAN KADINLARA 400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Konuşmasında yeni bir uygulamaya geçildiğini bildiren Bakan Sarıeroğlu, 2-5 yaş arasında çocuğu olan kadınların İş-Kur’un İş Başı Eğitim ve Mesleki Eğitim kurs ve programlarına katılmaları dâhilinde şuan verilen cep harçlığının yanı sıra artık 400 TL çocuk bakım desteği vermeye başlanacağının müjdesini de verdi.
Kongrede Bakan Sarıeroğlu’nun konuşmasının ardından tek aday olan Gülseren Narbay, Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN