Son dakika! Çalışma Bakanı açıkladı: Taşerona başvuru sayısı 715.000’i aştı

Son dakika! Çalışma Bakanı açıkladı: Taşerona başvuru sayısı 715.000’i aştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Taşerona başvuru sayısı 715.000’i aştı” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CNN Türk'te önemli açıklamalarda bulundu. 

Taşeron işçilerin kadro başvurularıyla ilgili sürecin devam ettiği ifade eden Sarıeroğlu, başvuru yapan taşeron işçilerden kadroya kabul edilenlerin sayısının 715 bini geçtiğini söyledi. Sarıeroğlu, “715 bini aşmış bir sayımız var ama süreç devam ediyor” dedi.

İŞSİZLİK İÇİN ÜÇLÜ PAKET

İşsizlik oranını düşürmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Sarıeroğlu, “Üçlü bir paket hazırladık. Geçmişte 1 yıllık sürelerle istihdam paketleri hazırlandı. Şu anda hazırladığımız istihdam paketimiz, işverenlerimizin önünü görebilmeleri için 2020 yılına kadar süren bir bakış açışıyla oluşturuldu. Sektör bazlı bir sürece girdik. En önemlisi verdiğimiz teşvikle ilgili ücret seviyelerinde farklılığa gittik. Şimdiye kadar hep asgari ücret üzerinden teşvik uygulandı” dedi.

ÖNCELİKLİ SEKTÖR BİLİŞİM

“İmalat sanayine destek vereceğiz. Dijitalleşmeyi ve Endüstri 4.0’ı tartışıyoruz” diyen Sarıeroğlu, “Türkiye’yi geleceğe hazırlamamız lazım. Bu bağlamda da bilişim sektörünü, öncelikle sektör olarak belirledik” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN