Cumartesi Anneleri'ne 28'inci kez polis engeli: 26 kişi gözaltında

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'nda Anayasa Mahkemesi kararına rağmen 969'uncu haftada 28’inci kez polis tarafından engellendi. Meydana giriş ve çıkışları kapatan polis 26 kişiyi kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen 969’uncu haftada da polis tarafından engellendi.

Meydana karanfil bırakarak oturma eylemi yapmak isteyen Cumartesi Anneleri'ne, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararıyla eylem öncesinde İstiklal Caddesi’nin Galatasaray Meydanı yönüne olan girişleri ve çıkışları kapatıldı.

'ARKADAŞLARIMIZ YİNE ABLUKAYA ALINDI'

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Arkadaşlarımız yine hukuksuz bir şekilde İstiklal Caddesi'nde yürürken ablukaya alındılar. Önlerine çekilen gözaltı aracı ile dışarıdan tamamen izole edildiler. Kalkanlar yetmedi, bu sefer arkadaşlarımız gözaltı araçlarıyla ablukaya alındı Abluka içinde yaşananlara hiç kimse tanıklık edemiyor. Endişeliyiz. 969'uncu buluşmamızda 26 kişi, AYM kararlarına rağmen bir kez daha kelepçelenerek gözaltına alındı. Destek için gelenlerin arkadaşlarımızla buluşmaları engellendi"

Cumartesi Anneleri'nin yaptığı açıklamaya göre, gözaltına alınanların isimleri şu şekilde:

"Mikail Kırbayır, Gülseren Yoleri, Besna Tosun, Ali Newroz, Tosun İrfan, Bilgin Maside Ocak, Eren Keskin, Hasan Karakoç, Leman Yurtsever, Oya Ersoy, İkbal Eren, Taylan Bekin, Nazım Dikbaş, Ayşegül Devecioğlu, Ümit Efe, İsmail Yücel, Davut Arslan, Begali Kurnaz, Doğan Özkan, İrem Gerkuş, Seher Kalkan, Ezgi Karakuş, Evrim Gürenin, Nazlı Evrim Şerifoğlu, Fatma Akaltun, Sevim Sancaktar"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN