Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zarifoğlu ve Karakoç'u andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zarifoğlu ve Karakoç'u andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk edebiyatının önemli isimleri Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’u vefatlarının yıl dönümünde paylaştığı mesajla andı. 7 Haziran 1987 yılında vefat eden Zarifoğlu ile 7 Haziran 2012 yılında ölen Karakoç'un bugün ölüm yıl dönümü vesilesiyle mezarlarında anıldı. Erdoğan, Zarifoğlu ve Karakoç için 'Türk edebiyatına eşsiz katkılarda bulunan iki güzel adam' yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Türk edebiyatının tanınan isimlerini andı.

Abdurrahim Karakoç, ülkücü görüşleriyle bilinirdi. Yaklaşık otuz defa mahkemeye verildi, bütün suçlamalardan beraat etti. Avukat tutmadı, hep kendi kendini savunduğu ile halk arasında tanındı. 1960 yılında yazdığı Mihriban şiirinin sevilmesiyle yaptığı albümüne ekledi.

abdururahsm.jpg
Abdurrahim Karakoç

Cahit Zarifoğlu İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatını bitirmişti. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmıştı. 1987 yılına gelindiğinde uzun zamandır mücadele ettiği kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

HER SENE MEZAR BAŞINDA ANILIR

Karakoç ve Zarifoğlu, Türk edebiyatı tarihine unutulmaz bir iz bıraktı. 7 Haziran'da her sene sevenleri tarafından mezarı başında anılır.

cahit-zarifoglu.jpg
Cahit Zarifoğlu

Şair ve yazar Cahit Zarifoğlu, vefatının 36. yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla yad edildi.

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürü Mesut Meyveci ile Zarifoğlu'nun ailesi, dostları ve sevenleri katıldı.

zarifogiu.jpg
Cahit Zarifoğlu'nun mezarı başında dualar okundu

Törende yer alan Küplüce Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri, Zarifoğlu'nun şiirlerini yorumladı.

'EŞSİZ KATKILARDA BULUNAN İKİ GÜZEL ADAM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk edebiyatının önemli isimleri Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’u vefatlarının yıl dönümünde paylaştığı mesajla andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk edebiyatının iki önemli ismi Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’un vefat yıl dönümleri nedeniyle bir mesaj paylaştı. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk edebiyatına eşsiz katkılarda bulunan iki güzel adam, iki güzel gönül insanı Cahit Zarifoğlu ve Abdurrahim Karakoç’u vefatlarının yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN