Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı kamu şirketi de gemiler göndermiş: Kamu da İsrail'e çalışıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlı kamu şirketi de gemiler göndermiş: Kamu da İsrail'e çalışıyor

Gazze'de 32 binden fazla sivil İsrail'in saldırılarında katledilirken, Telaviv yönetimiyle Türkiye'nin ticareti son sürat devam ediyor. Gazeteci Metin Cihan, Gazze'deki soykırıma rağmen Türkiye ve İsrail arasındaki ticaretin kesintisiz devam ettiğini ve bu ticaretin kamu kuruluşlarını da içerdiğini belgelerle ortaya koydu.

BÜŞRA AKDAŞ

Gazze Şeridi'nde İsrail'in devam eden katliamlarının gölgesinde, Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilerin hız kesmeden sürdüğü ortaya çıktı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin son 5 ayda 2.5 milyar dolara ulaştığı bir dönemde, gazeteci Metin Cihan, bu ticaretin sadece özel şirketler arasında değil, kamu kuruluşları arasında da gerçekleştiğini belgeledi.

'TÜRKİYE VARLIK FONU DA İŞİN İÇİNDE'

Cihan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gazze'de katliam devam ederken devletimizin İsrail ile doğrudan ticaretinin belgesidir. Gönderici kim? Eti Maden. %100 kamu kuruluşu. Türkiye Varlık Fonu (TVF) şirketi. TVF'nin başında Erdoğan var. Alıcı kim? Fertilizers & Chemicals Ltd. Çeşitli kimyasallar üreten büyük bir İsrail şirketi. İsrail ordusuna da hizmet veriyor," ifadelerini kullanarak, bu ticaretin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

gkpawt6wwaero54.jpg

MALLAR GEÇTİĞİMİZ GÜN TESLİM EDİLMİŞ

Metin Cihan'ın paylaşımında belirtilen belgeye göre, Türkiye'den İsrail'e gönderilen ürün bor madeninin toz halindeki boric asit formu. Ürün, 23 Mart 2024'te Gemlik Limanı'ndan yüklenmiş ve 29 Mart'ta İsrail'in Aşdod limanına, ardından 1 Nisan'da Hayfa limanına teslim edilmiş.

'FİLİSTİN'E DUA İSRAİL'E GEMİ'

Cihan, paylaşımında, "Diğer tüm detayları da belgeden görebilir, doğrulayabilir, hatta isterseniz karekodu okutarak sevkiyatı teyit edebilirsiniz. Katliam tedarikçiliğine ve Filistin'e dua İsrail'e gemi ikiyüzlülüğüne artık bir son verilmesi dileğiyle," diyerek, bu ticaretin etik boyutuna dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN