İsrail'le ticarete Davutoğlu'ndan tepki: Dini hassasiyetiniz varsa nasıl İsrail'e barut satarsınız?

Ekim ayından bu yana İsrail’in Gazze'ye yönelik katliamı artarak sürerken Türkiye'den de İsrail'e ihracat devam ediyor. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Çorum'da iftar programı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi. İktidarı eleştiren Davutoğlu, "Dini hassasiyetiniz varsa nasıl İsrail'e barut satarsınız?" dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, bugün iftardan sonra Gelecek Partisi Çorum belediye başkan adayı İsmail Barış Coşgunsu’nun düzenlediği basın toplantısında konuştu. 17 bakanın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum'a destek vermesine tepki gösteren Davutoğlu, "Çok adaletsiz bir seçim kampanyası oldu. Bakanların hepsi ilk kez sahaya indi. İlk kez bakanlar, iktidar lehine kampanya yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Bakanı diye bir tanım kalmadı, ittifak bakanı oldu." dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki ihracata tepki gösteren Davutoğlu, "Ezberledikleri birkaç faktör var. Diyecekler ki vatan, millet, din tehlikede. Son 2-3 seçimdir hep bunu kullanıyorlar. Vatan tehlikedeyse bu yerel seçim, merkezi yönetim sizde, önleminizi alın. En zayıf Ramazan'ı bu yıl yaşıyoruz ki Ramazan'da günler kısalmasına rağmen. Çünkü dini konuları istismar ettiler. Gençler dinden soğumaya başladı. Dini hassasiyetiniz varsa Gazze'de soykırım devam ederken siz nasıl İsrail'e barut satarsınız?" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"ÇOK ADALETSİZ BİR SEÇİM KAMPANYASI OLDU"

Türkiye kritik bir seçime giriyor. Demokrasi tarihimizin belki de en adaletsiz ve seçim güvenliği bakımından en güvensiz olduğu ortamda yapılan bir seçim. Çok adaletsiz bir seçim kampanyası oldu. Bakanların hepsi ilk kez sahaya indi. Şimdiki sistemde bakanlar, devlet memurudur. İlk kez bakanlar iktidar lehine kampanya yaptı. Türkiye Cumhuriyeti bakanı diye bir tanım kalmadı, ittifak bakanı oldu.

Maddi şartlar ve propaganda kabiliyetleri bakımından da adaletsiz bir seçimdi. Türkiye'de her sokak başında sayın cumhurbaşkanı ve Murat Kurum'un resmi var. Bu kadar ağır bir seçim israfı olduğu dönemi bilmiyorum. TRT'de bizim adımız hiç geçmedi. TRT'de artık iktidar haberleri veriliyor. Çünkü korku dağları bekliyor. Bu seçimin sonucunda büyük bir itibar kaybı yaşayacaklarını biliyorlar.

Ezberledikleri birkaç faktör var. Diyecekler ki vatan, millet, din tehlikede. Son 2-3 seçimdir hep bunu kullanıyorlar. Vatan tehlikedeyse bu yerel seçim, merkezi yönetim sizde, önleminizi alın. En zayıf Ramazan'ı bu yıl yaşıyoruz ki Ramazan'da günler kısalmasına rağmen. Çünkü dini konuları istismar ettiler. Gençler dinden soğumaya başladı. Dini hassasiyetiniz varsa Gazze'de soykırım devam ederken siz nasıl İsrail'e barut satarsınız? Sayın Bahçeli seçime yakın her zaman bir sürpriz yapar. Merkezi yönetim ile yerel yönetim ayrı ellerde olursa milli beka sorunudur.' dedi. Çünkü çıkarları tehlikede.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN