Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin sonuçları en geç yarın duyurulacak

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin sonuçları en geç yarın duyurulacak

Milletvekili seçim sonuçlarının resmen açıklanması ile birlikte Cumhurbaşkanı Seçimi'nin de resmi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. İtiraz süreci dün tamamlanırken toplanacak olan YSK, kesin sonuçları en geç 1 Haziran'a kadar açıklayacak.

28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi sebebi ile gözler Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK).

Yüksek Seçim Kurulu tarafından, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasının kesin sonuçları, en geç 1 Haziran'da Resmi Gazete'de ilan edilecek.

TRT Haber'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması ile ilgili sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılacak itiraz süresi 29 Mayıs’ta sona erdi.

İTİRAZ SÜRECİ BİTTİ

30 Mayıs'ta, ilçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına yapılacak itiraz süreci tamamlandı.

Bugün ise il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı, YSK’ya yapılan itiraz süresi sona erecek.

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Haziran'a kadar il seçim kurulu kararları ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazları kararı bağlayacak. Kesin seçim sonuçları da aynı gün Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN