'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten ev hapsine çarptırıldı: Şikayete gitti sanık oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting meydanlarında gösterdiği ve cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu için Kandil'de hazırlandığı belirtilen videonun montaj olduğunu kabul ederken, Mersin'de söz konusu görüntülere yönelik AK Parti genel başkanı sıfatıyla Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyeye giden Oktay Avcu, şikayetçiyken sanık oldu. Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltında alınıp bir gece nezarethanede tutulan Avcu ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ev hepsine çarptırıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting meydanlarında gösterdiği ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için Kandil'de hazırlandığı belirtilen videonun montaj olduğunu kabul etti. Bu açıklama siyaset meydanını ısıtırken, muhalefet yapılanın suç olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme görüntülere erişim engeli getirdi. Ancak Mersin'de söz konusu görüntülere yönelik AK Parti genel başkanı sıfatıyla Erdoğan hakkında suç duyumsusunda bulunmak için adliyeye giden Oktay Avcu, şikâyetçiyken sanık oldu. Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltında alınıp bir gece nezarethanede tutulan Avcu ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe ev hepsine çarptırıldı.

Erdoğan hakkında hazırladığı şikayet dilekçesinde “Basın ve TV yoluyla sahte beyanda bulunmak, sahte montaj videolarıyla halkı kin ve tahrike teşvik etmek, ötekileştirmek, karşılıklı vaatlerle halkı kandırmak, halkı yanıltmak...” gibi ifadeler yer alan Avcu, yaşadıklarını DW Türkçe'ye anlattı. "Şikayetçiydim, sanık oldum" dedi.