Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanmıştı: Deprem bölgesindeki seçmen hakkında Metin Akpınar'dan çarpıcı yorum!

Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanmıştı: Deprem bölgesindeki seçmen hakkında Metin Akpınar'dan çarpıcı yorum!

Daha önce Müjdat Gezen ile birlikte Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanan sanatçı Metin Akpınar, deprem bölgesindeki seçmen hakkında "Deprem bölgesindeki seçmenlerin iktidara oy vermesi kaçınılmazdır ve bence normaldir.” diyerek seçmenin "baba" metaforunu en net Erdoğan'da gördüğü değerlendirmesinde bulundu. Akpınar, "Bükemediğin bileği öpeceksin. Başka çare yok.” dedi.

Muhalif duruşuyla tanınan usta oyuncu Metin Akpınar bir Youtube programında seçimlere ilişkin görüşlerini paylaştı.

KAFA TV YouTube kanalına konuk olan Akpınar, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimin sonuçlarına ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu.

“SEÇMEN ‘BABA’ METAFORUNU EN NET ERDOĞAN’DA GÖRDÜ”

Akpınar, deprem bölgesinde Erdoğan'a yüksek oy çıkmasını şu şekilde yorumladı:

“Deprem bölgesinde 50 bine yakın insan öldü. Onu bir kenara koyuyoruz. 11 ilde büyük bir yıkım oldu. Manzara ortada. Fakat bunu onarabilecek, şehirleri tekrar ayağa kaldırabilecek kişinin Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin olduğu inancı oluştu. Bu da nasıl oluştu? Yani 48 saat gecikme anlatılıyor ama neticede hemen başladı. Bırak o çadır, kan satılmayı falan onlar kenarda dursun. Hemen hemen başladı. Yanlış yanlış temel atıldı vs., zemin etüdü yapılmadan inşaatlara girişildi ama girişildi. Öteki Millet İttifakı depremzedelere sadece vaat veriyordu. ‘Ben para almayacağım’ diyor ama öteki yapıyordu. 319 bin binayı da hemen teslim edecekti. Hatta köy evlerini bitirdiler, kotardılar verdiler bile. Deprem bölgesindeki seçmenlerin iktidara oy vermesi kaçınılmazdır ve bence normaldir.”

“BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİ ÖPECEKSİN, BAŞKA ÇARE YOK”

Deprem bölgesinde seçmenin ‘baba’ metaforunun en net Erdoğan’da görüldüğünü söyleyen Akpınar şu ifadeleri kullandı:

“Seçmenin ideolojisini, kapasitesini, beyinsel birikimini, bilgi birikimini etkileyecek bir çalışma çok başarılı olamadı. Olamayınca bu sefer gene lidere dönerek, lidere sığınarak, alışık olduğu ‘baba’ metaforuyla, babanın etrafında gitmek, babadan bir şey beklemek gibi bir yola girdi. Bunu da en net Recep Tayyip Erdoğan da görüyor. Eğer seçmen nasıl olduysa olsun, oyunu kullanmış ve bu seçimi yapmışsa, sonuçlarını değiştirecek itirazlar da kabul görmemişse, sandıklar da yeniden sayılan oylar sonucu değiştirmiyorsa o zaman sonuca katlanmak zorundayız. Bükemediğin bileği öpeceksin. Başka çare yok.”

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN YARGILANMIŞTI

Uğur Dündar’ın sunduğu programda sarf ettikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 4’er yıl 8’er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenen Müjdat Gezen ve Metin Akpınar iki yıl önce yargılandıkları davadan beraat etmişlerdi.

Metin Akpınar’ın programda söylediği “Bu programdan kurtulmamızın tek yolu demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz. Biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak, her faşizmin karşılığı gibi belki lideri ayağından asarlar, belki mahzende zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı sonları yaşayabilir. Ama bize yazık olur. Biz harap oluruz” şeklindeki sözleri "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla dava edilmiş, ancak mahkeme kararında bu sözlerin kimsenin onur, şeref ve saygınlığını zedeleyebilecek nitelikte olmadığı vurgulanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN