Davutoğlu'ndan 'Kimseye kapıyı kapatmayız' vurgusu: Özgürlükler konusunda iktidara desteğimiz açıktır

Davutoğlu'ndan 'Kimseye kapıyı kapatmayız' vurgusu: Özgürlükler konusunda iktidara desteğimiz açıktır

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından 'Kimseye kapıyı kapatmayız' notuyla paylaştığı videoda geçmişte eleştirdikleri CHP ile aynı masaya oturduklarını hatırlatarak özgürlükler konusunda talepler gelmesi halinde iktidarla da görüşebileceklerini söyledi. Davutoğlu, otoriterleşme yönündeki talepler konusunda kırmızı çizgileri olduğunu ancak özgürlükler konusunda bir talep gelirse iktidarı destekleyebileceklerini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından ''Kimseye kapıyı kapatmayız'' notuyla bir video paylaştı.

Davutoğlu videoda geçmişte eleştirdikleri CHP ile aynı masaya oturduklarını hatırlatarak özgürlükler konusunda talepler gelmesi halinde iktidarla da görüşebileceklerini söyledi. Davutoğlu "Ama kısıtlayıcı bir şey gelirse, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin daha da otoriterleşmesi için bir talep gelirse o konuda kırmızı çizgimiz var" ifadesini kullandı.

'BÜTÜN PARTİLERLE GÖRÜŞÜRÜZ'

Davutoğlu'nun açıklaması şöyle: “1 Ekim'den itibaren iktidarı en kararlı şekilde eleştireceğiz. Ama aynı zamanda iktidarın tutumuna da bakacağız. Eski kabine ile bugün ki kabine arasında ki farkları herkes görüyor, bir bakacağız ne yapıyorlar. Türkiye bu kadar derin bir krizdeyken ben arkadaşlarıma kimseyle görüşemezsiniz demem, herkesle görüşürüm ve burada net ifade ederek söylüyorum; bende herkesle görüşürüm. Kimseye kapıyı kapatmayız. Kimseye peşin destek vermeyiz.

'BU KONUDA İKTİDARA DESTEĞİMİZ AÇIKTIR'

O seçmen senin vatandaşın seçtiği kişi ile görüşmezsen o seçmeni nasıl kazanacaksın? İnsan hakları ile ilgili bir konu gelirse şimdiden söylüyorum; desteğimiz açıktır. Efendim, düşünce özgürlüğü konusunda din ve vicdan özgürlüğü konusunda bir şey gelirse desteğimiz açıktır. Kılıçdaroğlu olumlu bir tutum sergilediğinde geçmişteki CHP ile mücadele etmeme rağmen Sayın Kılıçdaroğlu'nu desteklemişsem şimdi de olumlu bir tavır sergilemesi halinde iktidar, 'sen geçmişte şu yanlışı yaptın orada kal' demem.

'OTORİTERLEŞME KIRMIZI ÇİZGİMİZ'

Ama kısıtlayıcı bir şey gelirse, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin daha da otoriterleşmesi için bir talep gelirse o konuda kırmızı çizgimiz var. Niye bu kadar çaba sarf ediyoruz? Ülke menfaati için değil mi? Önümüzdeki dönemde de ülke menfaati söz konusu ise herkesle görüşürüz.'

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN