Davutoğlu: Tüm çabam 'İlkelerde ittifak' için

Davutoğlu: Tüm çabam 'İlkelerde ittifak' için

Davutoğlu altı muhalefet partisinin işbirliği konusunda sürdürdüğü görüşmeleri ‘Seçim sonrasını da hesaba katan güçlendirilmiş bir ittifak mekanizması arayışı’ diye tanımladı. ‘Masada pazarlık var’ iddialarını net ifadelerle reddetti: Liderlerle görüşmelerde vekil paylaşımı, aday isimlendirmesi gibi konular kesinlikle gündeme gelmedi. Tek hedefimiz ilkeler temelinde işlevsel bir ittifakın inşası.

Gelecek Partisi lideri “Ne kadar siyasi damar varsa hepsinin bir masada buluşarak geleceğin inşasına omuz vermeleri gerekiyor” dedi. Davutoğlu, liderlerle yaptığı görüşmelerde ‘milletvekili paylaşımı’ veya ‘adaylığın’ ima ile dahi gündeme gelmediğini vurguladı.

SEÇİM SONRASINDA ATILACAK ADIMLAR İÇİN SOMUT ZEMİN ŞART

Muhalefetin ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’e geçiş çalışmaları kamuoyuna duyuru aşamasına ulaştı. Altı parti genel başkanının 12 Şubat’ta son halini vereceği düzenlemeye ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkanı KARAR’a konuştu. Davutoğlu, çalışmaların daha da ileri taşınarak, ortak siyasetin yapılandırılması ve seçim sonrasında atılacak adımların belirlenmesi için somut zemin inşa edilmesinin gerekli olduğunu kaydetti.

KİM ADAY OLACAK KONUSU İMA YOLUYLA BİLE GÜNDEME GELMEDİ

İktidar kanadından yöneltilen ‘pazarlığa tutuştular’ iddialarına da yanıt veren Davutoğlu “Öne sürüldüğü gibi ‘milletvekili paylaşımı’ veya ‘cumhurbaşkanlığı adaylığı’ gibi konular ima yoluyla bile gündeme gelmedi. Esas hedef ilkeler temelinde işlevsel bir ittifak arayışı. Bu söylentilere kulak asılmamalı” vurgusu yaptı. Gelecek Partisi lideri, geçiş sürecinin planlanması için güçlendirilmiş bir ittifak mekanizmasına ihtiyaç olduğunu da belirtti.

resim-2022-02-08-003923.png

HEDEF İTTİFAKIN İLKELER TEMELİNDE GÜÇLENMESİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altı muhalefet partisi arasında sürdürülen ve kamuoyuna ilan aşamasına gelen ‘parlamenter sisteme geçiş’ konulu çalışmaların daha da ileriye taşınarak ortak siyasetin yapılandırılması ve seçim sonrasında atılacak adımların belirlenmesi için somut bir zemin inşa edilmesinin gerekli olduğunu açıkladı. KARAR’a konuşan Davutoğlu, şimdiden seçim sonrasının geçiş süreci aşamasını planlamak için güçlendirilmiş bir ittifak mekanizmasına ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’de partili sistemin ortaya çıktığı günden bu yana ne kadar siyasi damar varsa hepsinin bir masada buluşarak geleceğin inşasına omuz vermeleri gerekiyor” diye konuştu.

Temel ilkeler ve ortak mekanizmalar çerçevesinde faaliyet gösteren bir ittifak işleyişi konusunda diğer muhalefet parti liderleri ile istişarelerde bulunduğunu belirten Davutoğlu, taraflar arasında karşılıklı bir güven ve saygı ilişkisinin hakim olduğunu ve çalışmaların uyum içerisinde devam ettiğini söyledi.

12 Şubat buluşmasının bu güven ve uyumun bir işareti olduğunu ifade eden Davutoğlu, Millet İttifakı liderleriyle yaptığı görüşmelerde iddia edildiği şekilde ‘milletvekili paylaşımı’ veya cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi konuların kesinlikle ima ile dahi gündeme gelmediğini de açıkladı. Gelecek Partisi lideri, sürdürülen görüşmelere esas olan hedefin ilkeler temelinde vizyonu belirlenmiş işlevsel bir ittifak arayışı olduğunu, bu tür söylentilere kulak asılmaması gerektiğini ifade etti.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarını tamamlayan CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin genel başkanları Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine bir araya gelecek. Liderler, ortak metni kamuoyuna açıklamadan önce 12 Şubat günü çalışma yemeğinde buluşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN