Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın “İsrail'e borcumuz yok” çıkışına destek

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın “İsrail'e borcumuz yok” çıkışına destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakan Scholz'la görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında “Bizim İsrail’e borcumuz yok” sözlerini değerlendiren Davutoğlu “Cumhurbaşkanı doğru söylüyor” dedi. Davutoğlu “Söylem duruşu için tebrik ederim. Ancak eylem duruşuna baktığımızda ise ülkem ve milletim adına utanç duyuyorum! İsrail’e borcumuz yoksa, Ceyhan’dan İsrail’e petrol sevkiyatı neden devam ediyor?” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakan Olaf Scholz'la Berlin'de görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında “Bizim İsrail’e borcumuz yok” sözlerini değerlendirdi.

Sosyal medya hesabı X'ten açıklama yapan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu “Cumhurbaşkanı doğru söylüyor” dedi ancak eyleme geçmediği için de eleştirdi. “İsrail’e borcumuz yoksa, Ceyhan’dan İsrail’e petrol sevkiyatı neden devam ediyor?” dedi.

'İSRAİL’E BORCUMUZ YOKSA, PETROL SEVKİYATI NEDEN DEVAM EDİYOR?'

Davutoğlu'nun paylaşımında kullandığı ifadeler şöyle:

''Alman Başbakanı ile basın toplantısında “Bizim İsrail’e borcumuz yok” diyen Cumhurbaşkanı doğru söylüyor; söylem duruşu için tebrik ederim. Ancak eylem duruşuna baktığımızda ise ülkem ve milletim adına utanç duyuyorum! İsrail’e borcumuz yoksa, Ceyhan’dan İsrail’e petrol sevkiyatı neden devam ediyor? İsrail’e neden gıda, çimento ve demir çelik göndermeye devam ediyorsunuz? İsrail uçaklarının kullandığı yakıt bizden gidiyorsa, İsrail askerlerinin gıdası bizden gidiyorsa, yazıklar olsun size, yazıklar olsun!''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN