Davutoğlu'ndan Güney Afrika'da Gazze için dayanışma çağrısı: İnsanlık soykırımı durduracak iradeyi ortaya koyacaktır

Davutoğlu'ndan Güney Afrika'da Gazze için dayanışma çağrısı: İnsanlık soykırımı durduracak iradeyi ortaya koyacaktır

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenen çalıştayda, Gazze halkıyla dayanışma için küresel bir çağrıda bulundu ve 15 Mayıs'ın "NAKBA'ya Son, Soykırıma Karşı Gazze Halkıyla Dayanışma Günü" ilan edilmesi gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, "İnsanlık mutlaka Gazze’deki soykırımı durduracak iradeyi ortaya koyacaktır." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen bir çalıştayda, Gazze konusunda önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve entelektüellerin bir araya geldiği etkinlikte, Güney Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Naledi Pandor, eski Devlet Başkanı Thabo Mbeki ve milletvekili Mandla Mandela başta olmak üzere dünya çapında kanaat önderleri ve siyasetçilerle görüşmelerde bulundu.

Davutoğlu, İsrail'e uygulanması gereken yaptırımlar ve tüm dünyada 15 Mayıs'ın "NAKBA Günü" olarak ilan edilmesi gerekliliği hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bu kapsamda, 15 Mayıs'ın "NAKBA'ya Son, Soykırıma Karşı Gazze Halkıyla Dayanışma Günü" ilan edilmesi gerektiğini savundu. Davutoğlu, çalıştayda 11 maddelik eylem planını gerekçeleriyle birlikte detaylı bir biçimde katılımcılarla paylaştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Davutoğlu, “İnsanlık mutlaka Gazze’deki soykırımı durduracak iradeyi ortaya koyacaktır!” diyerek uluslararası topluma çağrıda bulundu. Gazze'de devam eden şiddetin durdurulması için küresel dayanışmanın önemine dikkat çekti. Çalıştayın ardından, akademisyenler ve kanaat önderleri, Gazze için küresel çapta farkındalık oluşturmanın ve Filistin halkına destek vermenin gerekliliği konusunda fikir birliğine vardılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN