Davutoğlu'ndan MB'nin faiz artışına tepki: Kamuda tasarruf yapmayan anlayışın sonu...

Davutoğlu'ndan MB'nin faiz artışına tepki: Kamuda tasarruf yapmayan anlayışın sonu...

TCBM, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplandı. PPK politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 40’tan yüzde 42,5'e çıkardı. Faiz kararının ardından Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, AK Parti’nin iktidara geldiği günden, daha yüksek bir seviyeye ulaştığını belirterek "Hukukun üstünlüğünü tesis etmeyen, demokrasiyi sağlamayan, kamuda tasarruf yapmayan anlayışın sonu, milleti enflasyon ve faiz yükü altında ezmektir." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) son faiz artışıyla ilgili paylaşımda bulundu. "Merkez Bankası faizi AK Parti’nin iktidara geldiği günden, daha yüksek bir seviyeye ulaşmış oldu." diyen Davutoğlu, "Hukukun üstünlüğünü tesis etmeyen, demokrasiyi sağlamayan, kamuda tasarruf yapmayan anlayışın sonu, milleti enflasyon ve faiz yükü altında ezmektir." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Merkez Bankası politika faizi oranı %45'e yükseltildi. Böylece Merkez Bankası faizi AK Parti’nin iktidara geldiği günden, daha yüksek bir seviyeye ulaşmış oldu. Demokraside, hukukta ve ekonomide ne kazanım olduysa kısa sürede geri verildi. Hukukun üstünlüğünü tesis etmeyen, demokrasiyi sağlamayan, kamuda tasarruf yapmayan anlayışın sonu, milleti enflasyon ve faiz yükü altında ezmektir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN