Davutoğlu'ndan 'yeni dönem' mesajı: Yapıcı bir muhalefet anlayışı sürdüreceğiz

Davutoğlu'ndan 'yeni dönem' mesajı: Yapıcı bir muhalefet anlayışı sürdüreceğiz

Seçim sürecinin bir hafta önce tamamlanmasıyla Meclis dağılımı ve Cumhurbaşkanı belli oldu. Dün Cumhurbaşkanı yarışını kazanan Erdoğan, yemin törenini gerçekleştirerek resmen görevine başlamış oldu. Siyasi parti liderleri de yeni deneme dair mesajlarını iletti. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, paylaştığı mesajında "Mücadelemizi yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Geçtiğimiz pazar 28 Mayıs seçiminin de gerçekleşmesiyle Türkiye, cumhurbaşkanını seçti. Recep Tayyip Erdoğan, seçimde en çok oyu alan isim alarak üçüncü defa Cumhurbaşkanlığına oturdu. Erdoğan, dün Meclis'te yapılan yemin töreniyle birlikte mazbatasını teslim aldı. Cumhurbaşkanı, bakanlar listesini belirledi ve Türkiye için yeni dönem resmen başlamış oldu.

DAVUTOĞLU'NDAN YENİ DÖNEM MESAJI

Siyasi parti liderleri yeni döneme dair mesajlarını ve temennilerini paylaşmaya devam ediyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Davutoğlu, paylaşımında "28. Yasama Dönemi'nin başlamasının ve yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin oluşmasının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

'YOLSUZLUKLARLA MÜCADELEYE DAYALI TEMİZ SİYASET'

Yeni dönemde nasıl bir yol izleyeceklerini de tekrar hatırlatan Davutoğlu, Yasaklara karşı insan hak ve özgürlükleri, demokratik kültürün güçlendirilmesi, yolsuzluklarla mücadeleye dayalı temiz siyaset, yoksulluğa karşı adil gelir dağılımı ve gerçek anlamda adaletle hükmeden bir yargı sistemi yönündeki mücadelemizi yapıcı bir muhalefet anlayışı içinde kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN