Deprem bölgesindeki vatandaşlar dikkat! 80.000 vatandaş için çadır ve konteyner mahallesi kurulacak!

Deprem bölgesindeki vatandaşlar dikkat! 80.000 vatandaş için çadır ve konteyner mahallesi kurulacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar çerçevesinde Gaziantep'te 80.000 vatandaş için geçici barınma alanı sunulacak. 11 farklı bölgede oluşturulacak bu alanda konteyner ve çadır kent kurulacak. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar çerçevesinde Gaziantep'te 80.000 vatandaş için geçici barınma alanı sunulacak. 11 farklı bölgede oluşturulacak bu alanda konteyner ve çadır kent kurulacak. Bu kapsamda kalıcı yerleşim alanlarına geçilmeden önce o bölgedeki altyapı çalışmaları kontrol edilecek.

GAZİANTEP'TE 80.000 KİŞİNİN FAYDALANACAĞI GEÇİCİ BARINMA ALANI KURULACAK!

murat kurum

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehri etkileyen deprem için Bakanlık harekete geçti. Depremden kurtulan vatandaşlar için konteyner kurulmaya başlandı. Yapılan planlama sonrası 80.000 vatandaşın özel olarak belirlenmiş bölgelere dizilen çadır ve konteynerlerden faydalanabilmesi mümkün olacak.

Planlamada 11 farklı bölgede 17.027 çadır kurulumu tamamlandı. 1.522 konteyner bölgedeki halkın kullanabilmesi için açıldı. Ayrıca 15.000 konteynerin daha eklenmesine kararı verildi.

11 FARKLI NOKTADA VATANDAŞ 1522 KONTEYNERDAN FAYDALANABİLİYOR

konteyner

Gaziantep’te başlatılan proje acil barınma yeri olarak geçici bir hizmet verecek. Şehir merkezinde farklı ilçe ve beldelerde kurulacak olan çadırların 11 farklı noktaya kurulması planlandı.

Öncelikli olarak Gaziantep’te bulunan Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi başta olmak üzere Nurdağı, Nizip ve İslahiye ilçeleri için 17.027 çadır kurulumu tamamlandı. Ayrıca vatandaşlar, yine aynı bölgelerde dahil olmak üzere Şahin Bey ve Şehitkamil ilçelerinin de bulunduğu alanlardaki 1.522 konteynerdan faydalanabilecek. Proje çerçevesinde kalıcı yerleşim yerleri için altyapı faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN