Dershane ve kurslara gidenler dikkat! 81 için kapatma kararı: Yusuf Tekin öğrenci ve velileri uyardı

Dershane ve kurslara gidenler dikkat! 81 için kapatma kararı: Yusuf Tekin öğrenci ve velileri uyardı

Dershane ve kurslara gidenler dikkat! 81 il için kapatma kararı alındı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenci ve velileri uyardı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitim alanındaki son gelişmeleri yakından takip edenler, yeni bir kararın duyurulduğunu gördü. MEB, özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin artan ek ders ihtiyacını karşılamak üzere etüt merkezleri, kurslar ve özel derslerin yaygınlaştığına dikkat çekti.

MERDİVEN ALTI ETÜT VE KURSLARA DİKKAT

Bu bağlamda MEB'in 81 ilde merdiven altı olarak nitelendirilen ve fiyat rekabeti ile birlikte sayılarının arttığı gözlemlenen etüt merkezleri ve kurslara karşı bir önlem aldığı duyuruldu. Resmi kayıtları olmayan ve izinsiz olarak faaliyet gösteren bu merdiven altı yapıların 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminde tamamen kapatılacağı bildirildi.

Akdeniz Haberleri - Akdeniz Belediyesi etüt merkezi öğrencileri ağırlamaya devam ediyor - Son Dakika Mersin Haberleri

BAKANLIĞA BAĞLI ÖZEL KURSLARI ÖĞRENME

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi açıklamasında, öğrenci ve velilerin mağduriyet yaşamamaları için bu tür izinsiz yapıların faaliyetlerine itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı. Velilerin, çocuklarını kaydetmeden önce kursların resmi kayıtlı olup olmadığını sorgulamaları ve Bakanlığa bağlı özel kurs listesine https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs adresinden ulaşmaları gerektiği belirtildi.

Kurslara kayıtlı olan velilerin, kapanacak olan kurslar nedeniyle çocuklarının mağdur olabileceğine dair endişelerini dile getirdiği ve bu duruma makul çözümler bulunması talebinde bulunduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN