Dev Türk inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! Çok sayıda proje yarıda kaldı

Dev Türk inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! Çok sayıda proje yarıda kaldı

Sırbistan’da faaliyet gösteren bir Türk inşaat şirketi daha iflas etti. Projelerin ise yarıda kaldığı söyleniyor

Türk vatandaşı Mahmut Taha Karslioğlu’na ait Juno İnşaat, borçları nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirket, Çinli Shandong şirketinin alt yüklenicisi olarak bazı devlet altyapı projelerinde yer almıştı.

Yeni Çağ’ın haberine göre;Juno İnşaat, geçen yıl Türkiye’ye dönerek alacaklılarını ve çalışanlarını mağdur etmiş ve bu Şirket, Kronos İnşaat’ın yan kuruluşu olarak bilinse de aralarında resmi bir bağlantı bulunmuyordu.

img-3355.jpeg

Kronos İnşaat’ın sahibi Özgür Baki Sezgin, 2023 yılında Juno İnşaat’ın yönetimini devralmıştı. Juno İnşaat, Sırbistan’da bazı devlet yatırımlarına katılmış ancak projeleri tamamlayamamıştı.

Belgrad Ticaret Mahkemesi, Vemus Transport adlı bir şirketin başvurusu üzerine Juno İnşaat hakkında iflas kararı verdi. Alacaklılar, 120 gün içinde alacaklarını bildirmeleri gerekmektedir. İflas süreci Haziran ayında yapılacak bir duruşmayla devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN