Dilan-Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme: Muhasebeci de tutuklandı

Dilan-Engin Polat soruşturmasında yeni gelişme: Muhasebeci de tutuklandı

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Ahmet Gün'ün ofisinde çalışan muhasebeci Harun Abak da tutuklandı. Soruşturmada tutuklananların sayısı 15'e yükseldi.

Sosyal medyada paylaştığı lüks hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Dilan Polat ve Eşi Engin Polat hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Vergi Kanunu'na muhalefet' suçlarından başlatılan soruşturma haftalardır gündemden düşmüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliden Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanırken 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyerek itirafçı olan Avukat Ahmet Gün'ün anlattıklarını savcılık yeterli bulmayarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

MASAK raporu sonrası Polatlar'ın şirketinde yapılan toplantıların tüm detaylarını anlatan Ahmet Gün'ün yanında çalışan Zümrüt Yerebakan ise ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

BİR TUTUKLAMA DAHA

Soruşturmada yapılan araştırma sonucunda tutuklanan Ahmet Gün’ün ofisinde çalışan muhasebeci Harun Abak 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'vergi usul kanununa muhalefet' ve 'malvarlığı değerlerinin gayrı meşru kaynağını gizlemek' suçlarından tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN