'Dipsiz' rezaletten sonra define aramaya ÇED raporu geldi

'Dipsiz' rezaletten sonra define aramaya ÇED raporu geldi

Gümüşhane'de bulunan 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de yasal defin macerası 'dipsiz' rezalete dönüştü, binlerce yıllık göl kurudu. Tepkiler üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED yönetmenliğine yeni bir madde ekledi: Definenin aranacağı yere ilişkin ÇED uygunluğu şartı aranacak.

Gümüşhane'de bulunan doğa harikası Dipsiz Göl'de yasal define izni verilmesinin ardından toprakla kapatılmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da el attı.

Bakanlık, Resmi Gazete'de Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'ne bir ekleme yaptı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nde, seçme-eleme kriterleri uygulanacak projeler listesine 'Define arama projeleri' eklendi. Böylece define aramak istendiğinde Bakanlık üzerinden onay alınıp definenin aranacağı yere ilişkin ÇED uygunluğu şartı gelecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN