Dolar bir anda 60 TL'ye çıkacak! Selçuk Geçer o tarihi işaret etti: Önce 60 sonra o seviyeleri görecek...

Dolar bir anda 60 TL'ye çıkacak! Selçuk Geçer o tarihi işaret etti: Önce 60 sonra o seviyeleri görecek...

Dolar bir anda 60 TL'ye çıkacak diye uyardı! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer o tarihe işaret vererek konuştu! Önce 60, sonra da o seviyeleri görecek...

Türkiye'de ekonomik gelişmeleri yakından takip eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son açıklamalarında doların mevcut durumunu ve geleceğe dair tahminlerini paylaştı. Geçer'e göre, doların şu anda 30,90 civarında seyretmesi ve Euro'nun da 32-33 bandında olması, ekonomide büyük bir baskı olduğunu işaret etti.

Geçer'in vurguladığı önemli bir nokta ise seçimlerin ardından doların serbest bırakılacağı ve fiyatının kendi doğal seyrine bırakılacağıdır. Ancak Geçer, bu durumun Türkiye'nin kısa vadeli borcunun rekor seviyeye ulaştığı bir döneme denk geldiğini belirtiyor. Şu anda 226 milyar dolarlık bir ödeme yapılması gerektiğini dile getiren Geçer, borcun finanse edilememesi durumunda dövizde baskının artabileceğini öne sürüyor.

DOLAR 80 TL'Yİ GÖRECEK İDDİASI

Selçuk Geçer'den yatırımcıları ilgilendiren açıklama: Dolar ve altın alan herkesi ilgilendiriyor...

Geçer'in iddiasına göre, doların 30 TL seviyesinde tutulmaya çalışılması zorlayıcı olabilir ve bir anda 60, 70 hatta 80 liraya kadar çıkabilir. Ancak, Geçer bu durumun çözülebileceğine ve piyasanın buna hazır olabileceğine de işaret ediyor. Önümüzdeki 6 ay içinde doların 70 TL'ye kadar çıkabileceğini tahmin eden Geçer, ekonomik açıdan zorlu bir dönemin yaşanabileceğini dile getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN