Dolarda ve altında depreme hazır olun! Çarşı karışacak diyen piyasa kahini: Altın ve doları olmayanları uyardı

Dolarda ve altında depreme hazır olun! Çarşı karışacak diyen piyasa kahini: Altın ve doları olmayanları uyardı

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden biri olan Selçuk Geçer, son video yorumuyla dolar ve altın piyasalarıyla ilgili önemli tahminlerde bulundu...

Ekonomist Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası'nın (FED) politika faiz oranı kararının öncesinde, dolar kuru ve altın fiyatları konusunda beklenen gelişmeleri değerlendirdi.

SELÇUK GEÇER'İN YENİ TAHMİNLERİ

Daha önce yaptığı cesur dolar tahminleriyle tanınan Selçuk Geçer, yeni dolar kuru tahminiyle yine dikkat çekti. Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (OVP) hedeflerini değerlendren Geçer, "2024 Enflasyon:%33, Dolar: 36.80 TL; 2025 Enflasyon:%15.2, Dolar: 43.88 TL; 2026 Enflasyon:%8.5, Dolar: 47.80 TL" şeklinde tahminlerde bulundu. Bu tahminlere göre, Geçer, 2026 yılında doların 95.60 TL olabileceğini öngördü.

2-009.jpg

"EYLÜL'DE BİR FAİZ ARTIŞI OLMAYACAK"

FED'in faiz kararı hakkında da konuşan Geçer, "Bana göre Eylül'de bir faiz artışı olmayacak. Biraz bekleyip havayı koklayacaklar. Kasım'da faiz artışı yapacaklar. Sonrasında Aralıkta faiz artışı yapmayıp yüksek seviyelerde faizi korumaya devam edecek" dedi. Ayrıca, Çin'de olası bir krizin dünya ekonomisini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

Bu tahminler, dolar ve altın piyasalarını yakından takip edenler için önemli bir referans noktası olabilir. Ancak, ekonomi tahminlerinin her zaman değişken olduğunu ve gerçekleşmelerinin farklı faktörlere bağlı olduğunu unutmamak önemlidir. Gelecekteki ekonomik gelişmeleri öngörmek her zaman zorlu bir görevdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN