Dünya'ya zehir saçan o canavar Afyon'dan sonra şimdi o ilimize sıçradı! Tehlike gittikçe büyüyor: Bir ısırığıyla öldürüyor

Dünya'ya zehir saçan o canavar Afyon'dan sonra şimdi o ilimize sıçradı! Tehlike gittikçe büyüyor: Bir ısırığıyla öldürüyor

Hava sıcaklıklarındaki artış ülkemizin birçok bölgesinde farklı hayvan türlerinin de ortaya çıkmasına neden oluyor. Geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisar'da görülen ve dünyaya korku salmasıyla tanınan o tür şimdi de Kırşehir'de ortaya çıktı. Türk araştırmacılar ise acil uyarı yayınlayarak vatandaşa 'dikkatli olun" uyarısı yaptı...

Dünyanın en zehirli örümcek türlerinden olan argiope lobata, son iki aydır ülkemizi istila etmeye başladı. Isırdığını anında öldüren bu canavara karşı tüm dünya korku içinde dururken, araştırmacılar Türkiye'ye de dikkatli olun uyarısında bulundu.

TÜRKİYE'YE YAYILIYOR

Geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisar'da görülen argiope lobata türü örümcek, şimdi de Kırşehir'de ortaya çıktı. Panik yaratan örümcekle ilgili ise araştırmacılar zaman kaybetmeden değerlendirmelerini aktardı.

h-5-3.jpg

"İNSANLARIMIZ DİKKATLİ OLMALI"

Kısa süre içinde art arda görülen tür hakkında Türk araştırmacılar "İnsanlarımız dikkatli olmalı" diyerek acil uyarı yaptı.

h-5-1.jpg

SİNİR HÜCRELERİNDEN BAŞLAYARAK ÖLDÜRÜYOR

Dünyanın en zehirli türleri arasında yer alan argiope lobata türü, farklı desenlerde olabiliyor. Kırşehir Boztepe'de görülen bu türle ilgili Kırşehir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mücahit Şahin, şu değerlendirmede bulundu:

"Dünyanın en zehirli örümceklerinden argiope lobata, Kırşehir'in Boztepe ilçesinde görüldü. Türkiye'de 2 türü olduğu bilinen örümceğin anavatanı Afrika, Asya ve Güney Avrupa olarak bilinmektedir. Normal örümceklerden çok farklıdır. Farklı desenleriyle dikkat çeken bir örümcek türüdür. Örümceğin taşıdığı zehirden dolayı dünyanın en zehirli örümcekleri arasına girmiştir. Normalde büyüklükleri erkeklerde 6 milimetre, dişilerde 25 milimetre civarındadır. İnsan vücudunda özellikle sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına sebep olmaktadır Ancak bu örümcek türünün kolay kolay insanlara saldırmadığı biliniyor"

h-5-2.jpg

"KORKUTAN BİR ÖRÜMCEK TÜRÜ"

Dünyanın en tehlikeli örümcek türleri arasında yer alan bu türün tehlikesini vurgulayan Şahin, "İnsan sağlığına çok zararlı oldukları için korkulan bir örümcek türüdür. Bunlara müdahale edilmediği sürece saldırmazlar. Bunlar daha çok bağ ve bahçelerde gözükmektedirler. Normal kırsal alanlarda gözükmezler. Malatya'da geçen sene gözükmüş olan bu örümcek türü, bu sene de Kırşehir Boztepe'de görülmüştür. Karasal iklime bağlı olarak bu örümcek türlerinin çok yaşayacağını tahmin etmiyoruz. Bunların ömrünün kısa olduğunu tahmin ediyoruz. İnsanların bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN