Ek MTV ödemesini PTT'den yapanlar yandı! Kendinizi mahkeme kapısında bulabilirsiniz, binlerce kişiye uyarı yapıldı

Ek MTV ödemesini PTT'den yapanlar yandı! Kendinizi mahkeme kapısında bulabilirsiniz, binlerce kişiye uyarı yapıldı

Ek MTV ödemesiyle vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor! Her gün ortaya yeni bir şey çıkıyor! Ek MTV ödemesini PTT'den yapanlar yandı! Eğer sizde de böyle görünüyorsa kapınız çalabilir! Kendinizi mahkeme kapısında bulabilirsiniz! Binlerce kişiye uyarı yapıldı...

Anayasa Mahkemesi'nin ek MTV düzenlemesine onay vermesi, araç sahipleri için yeni bir dizi ek yükün kapısını araladı. Özellikle e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) ödenmesi gereken MTV, ek MTV ve trafik cezaları, PTT üzerinden tahsil ediliyor. Ancak PTT'nin ödeme sürecini geciktirmesi, vatandaşların canını sıkmaya başladı.

MAĞDURİYET BÜYÜYOR

13461067-1200x675.webp

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-devlet sayfasından ödeme yapmak isteyenler, işlemi PTT'nin sistemi üzerinden gerçekleştiriyor. Ancak PTT, yatırılan parayı anında GİB'nin hesabına aktarmak yerine günlerce tutuyor ve vergi dairesindeki borç kaydı silinmiyor. Bu durum özellikle araç sahiplerinin muayeneye gitmesini engelliyor ve büyük mağduriyetlere yol açıyor.

PTT ÖDEME SÜRECİNİ NEDEN GECİKTİRİYOR?

64ae4cc6ae0a8f1964bb85cb.webp

PTT'nin bu ödeme sürecini neden geciktirdiği belirsiz. Sorunla ilgili PTT Genel Müdürlüğü'nden herhangi bir açıklama yapılmazken, vatandaşlar mağduriyetlerini gidermek için birim bulamıyor. Özellikle ek MTV ödemek isteyenler, beklenmedik sürprizlerle karşılaşabiliyor.

HAPİS CEZASI İLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİRSİNİZ

Vatandaşlar, borçlarını zamanında ödeseler bile PTT'nin parayı aktarmaması nedeniyle GİB'de hala borçlu olarak görünüyorlar ve yasal işlemler başlatılıyor. Bu durumda vatandaşlar, mal beyanı vermek zorunda kalıyor ve bu yapılmadığında hapis cezasıyla karşı karşıya kalabiliyorlar.

EK YÜKLER BİNEBİLİR

12491015-1200x675.webp​​​​​​​

Ödemelerini PTT üzerinden yapacak olan mükellefler, zamanında yatırılmayan paralar nedeniyle mahkemeye başvurmak zorunda kalabilirler. Bu durumda vatandaşlar, dava masraflarını da karşılamak zorunda kalacaklar. Bu da 15 bin TL gibi ek bir masraf demek. Ayrıca, mahkemede kaybedilmesi durumunda ise ek yüklerle karşılaşabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN