Ekrem İmamoğlu'ndan ittifak açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan ittifak açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’yi etkisi altına alan yağış sebebiyle meydana gelen olaylar ve yerel seçimlerde ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili açıklamalar yaptı. "İETT’yi İSKİ’yi gündeme alıp İBB’yi aşağılamaya gayret eden anlayışı üzülerek takip ediyorum" diyen İmamoğlu'nun ittifakla ilgili "Toplumsal ittifakı en üst seviyede vermeye hazırız" açıklamaları dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İYİ Parti'nin İstanbul aday adayı ve ittifak meselesi ile ilgili de konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'İBB'Yİ KÜÇÜLTMEYE ÇALIŞAN AÇIKLAMALARI ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUM'

-Kazaları da elbette azaltacak durumu yaşatacak metrobüs hattında önlemler alıyoruz. İETT’yi İSKİ’yi gündeme alıp İBB’nin kurumlarını küçülten, onları aşağılamaya gayret eden muhalefetin bu anlayışını İstanbul’da çok üzülerek takip ediyorum. Bakın bizi eleştirebilirsiniz, şurada kaza oldu diyebilirsiniz.

-Bu kazalar İmamoğlu’nun döneminde olmuyor sadece. Sıfır kaza diye bir ortalama yok ama şunu biz iddialı bir şekilde söylüyoruz, bizim dönemimizde kazalar azaldı. Daha önce gerçekten bu kadar düşük seviyeli bir muhalefet dilini biz kullanmadık.

'TRAJİK DİL KULLANMADIK'

-Mesela otobüs kazasını alıp başka bir trajik dili kullanmadık. Bir belediye başkanına hakaret dili kullanarak muhtelif basın kuruluşlarında bunu haber haline getirmedik. Şimdi bilinçli yapıyorlar. Bakıyorum aynı dille aynı sıfatla, manşete taşıyarak İBB hizmetlerini küçümsemeye çalışıyorlar. Bunu sona erdirsinler. Kazançlı çıkamazlar.

'İSTANBUL'DA DAHA ÖNCEKİ TABLOLAR YAŞANMADI'

-İSKİ altyapıya büyük bir emek vermiştir. Aralıksız neredeyse iki gün yağmur yağdı. Yüzde 15’lere inmiş baraj seviyeleri bugün itibariyle neredeyse yüzde 23’e çıktı. İstanbul’da tek bir yerde bir şehrin altyapısına dayalı su baskını, göllenmeler, trajik durumlar yaşanmadı. Daha önceki Üsküdar, Beşiktaş, avcılar Beylikdüzü’ndeki sel felaketleri yaşanmadı. İki günde metrekareye 100 kg yağmur düşmesine rağmen.

SUAT SARI'NIN İYİ PARTİ ADINA ADAYLIK AÇIKLAMASI

-Hayırlı olsun. Aday adayı olmak önemli. Suat Sarı da bizim değerli ve geçmişten gelen deneyimler üzerinden ulaşıma dair dönem dönem kıymetli tespitleri olan bit arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz. Bana yakışan bu kadar.

'TOPLUMSAL İTTİFAKI GÜÇLÜ ŞEKİLDE KURACAĞIZ'

-İttifak meselesi kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreçtir. Biz her zaman en iddialı olduğumuz şey toplumsal ittifak olarak açıkladık. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Bunun siyasi olarak görüşülmesi de mümkün, daha önce olduğu gibi ve başarıldığı gibi.

-Tabii ki bir kişi aday adayıyım diyebilir ama en son karar verecek olan partiler. Biz ittifak konusunu konuştuğumuz, toplumsal ittifakı oluşturduğumuz bütün çabaları en üt seviyede vermeye devam edeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN