El Nino bitti şimdi de Süper El Nino geliyor! Şimdiye kadar ki en soğuk kış olabilir: Prof. Dr. Orhan Şen uyardı

El Nino bitti şimdi de Süper El Nino geliyor! Şimdiye kadar ki en soğuk kış olabilir: Prof. Dr. Orhan Şen uyardı

El Nino yeterince vurmamış gibi sıra Süper El Nino'da! Donabiliriz! Şimdiye kadar ki en soğuk kış olabilir! Uzman isim duyurdu! Önlemlerinizi alın! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı...

Türkiye, kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya! Özellikle İstanbul'u besleyen barajlar susuzluk alarmı veriyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte, umutlar kar yağışında. Peki, bu kış kar yağacak mı? Doğalgaza zam beklenirken, Türkiye evleri nasıl ısıtacak?

DÜNYA EKONOMİSİNE 3 TRİLYON ZARAR VERECEK

indir-1.jpg

Amerika'nın saygın gazetelerinden Washington Post, "Süper El Niño" uyarısında bulunuyor. El Niño'nun 5 yıl süreceği ve dünya ekonomisine yaklaşık 3 trilyon dolar zarar vereceği tahmin ediliyor. Bu durum, dünyada sel, kuraklık ve diğer hava olaylarını tetikleyebilir.

Ancak, Çin Okyanus Üniversitesi'nden Wenju Cai ve Guojian Wang'a göre, bu yıl süper El Niño beklenmiyor. Tarihsel verilere dayanarak, süper El Niño'nun yaşanmayacağını iddia ediyorlar.

"KAR YAĞIŞI ÇOK OLMAYACAK"

13510777-1200x675.webp

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise Türkiye'nin çok soğuk bir kış geçirmeyeceğini belirtti. Şen, "Sonbahar ve kış aylarında çok soğuk bir kış beklemiyoruz. Kar yağışı çok olmayacak. Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde geçecek. Bu kış Anadolu'da kar yağışı sıcaklıkların yüksekliği nedeniyle beklenen düzeyde olmayabilir. Kar yağışının eksikliği barajlar için risk teşkil eder. Şimdiden seneye oluşacak hidrolojik kuraklık için tedbir alalım." dedi.

ÖNLEM ALINMALI

Barajların dolması için kar yağışının önemli olduğuna dikkat çeken Şen, erken tedbirler alınmasının önemine vurgu yapan Prof Şen, "Su kaybını önleyen suyu barajlarda toplayan projeleri düşünelim." dedi. Özellikle Marmara Bölgesi'nde yağışların ortalamanın altında olacağını belirtti ve baraj projelerinin su kaybını önlemesi için düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN