Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye yönelik gaz akışının 10-15 gün içinde tekrar başlayacağını Türkiye'nin İran'a borcunun olmadığını söyledi. Erdoğan ayrıca, “Dilini koparmak sözünde hedefim Sezen Aksu değildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerini NTV canlı yayınında yaptı. Erdoğan'ın gündeminde ilk sırada İstanbul'da etkili olan kar yağışında ortaya çıkan sorunlar yer aldı. Erdoğan konuyla ilgili, "Ne yazık ki daha önceki uygulamaları bile devam ettiremeyen bir yönetim elinde İstanbul. Biz, İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz. 03.00'e kadar takip ettim, arkadaşlarımla irtibat halinde oldum kara yollarındaki çalışmaları koordine ederek izledim. Bu tam anlamıyla basiretsizliktir. Kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Kış mevsimine girerken bütün tedbirlerinizi almalısınız. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere muhalefet belediyelerine genel bütçeden aktarılan paylar, 2019'dan bu yana aşağı yukarı 2 kat artırılmıştır." açıklamasında bulundu.

İRAN'DAN DOĞAL GAZ KESİNTİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye gelen doğal gazda yaşanan kesintiler ve bunun sanayi üretimine yansımaları hakkında da açıklama yaptı. Erdoğan, "Bizim İran'a borcumuz söz konusu değil, tam aksine bu iddialar yalandır. 2021'de vatandaşların elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gazda yüzde 75 sübvansiyona gidilmiştir. 2022'de de benzer sübvansiyonlar devam edecek." dedi.

DÖVİZE ENDEKSLİ TL HESABINDA NE KADAR BİRİKTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Aralık gecesi açıklanan dövize endeksli Türk lirası hesabında biriken paranın hacmini açıkladı. Erdoğan, "25 Ocak itibarıyla büyüklük 203 milyar lirayı aştı. 58,6 milyar lirası döviz hesaplarından dönüşen tutar" dedi.

ERDOĞAN'DAN SEZEN AKSU İLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA: HEDEFİM KENDİSİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camii'nde yaptığı konuşmada "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" açıklamasında hedefinin Sezen Aksu olmadığını söyledi. Erdoğan, "Açıklamamın muhatabı Sezen Aksu değildir. Dilini koparma ifadesini bir kişiye karşı değil bir zihniyete karşı söyledim" ifadelerini kullandı.

HABLEMİTOĞLU SUİKASTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikaste kurban giden Necip Hablemitoğlu'nu katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna'da yakalandığını açıkladı. Erdoğan, "Bu şahıs şimdi ülkemiz adaletine hesap veriyor" dedi.

KAMU İŞÇİLERİNE EK ZAM

Erdoğan, "Aralık ayında asgari ücrette yüzde 50'nin üzerine net artış yaptık. Gelir ve damga vergisinde düzenleme yaptık. 6 yıllık dilim için memur ve emeklilerimizin gelirlerinde yüzde 31 artış sağladık. Memur ve emeklilerimize ciddi bir ilave sosyal destek vermiş olduk. En düşük emekli aylığını 2500 liraya yükselttik. Buradan da bir müjde vermek istiyorum. İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı eklenecektir. Yüzde 2,5'luk bir ilave artış ilave ediyoruz." açıklamasında bulundu.

İSRAİL'LE NORMALLEŞME ADIMLARI

Erdoğan, İsrail- Türkiye ilişkileriyle ilgili, "14 Şubat'ta BAE ziyaretiyle yeni bir döneme girilecek. İsrail'le doğal gaz dahil her konuda adım atmaya hazırız. Cumhurbaşkanı Herzog'un, şubatın başında ziyareti söz konusu. Bu ziyaretle birlikte İsrail-Türkiye ilişkilerinde yeni bir dönem başlayabilir" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (69)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
69 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN