Hablemitoğlu suikastinde yeni adım: MİT, kırmızı bültenle aranan katil zanlısını yakaladı

Hablemitoğlu suikastinde yeni adım: MİT, kırmızı bültenle aranan katil zanlısını yakaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT'in yaptığı operasyon kapsamında Necip Hablemitoğlu suikastinin katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır, Ukrayna'da yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurdu. Bunun üzerine Şengül Hablemitoğlu, sosyal medya hesabından kendilerine verilmiş bir bilgi olmadığını ve devlete güven duymadıklarını açıkladı.

FETÖ’nün devlet içerisindeki kadrolaşma çalışmalarını ele alan 'Köstebek' adlı kitabını yayınlayamadan 18 Aralık 2002’de öldürülen Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlılarından Nuri Gökhan Bozkır, kırmızı bülten ile aranıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Bozkır'ı Ukrayna'da yakalayarak Türkiye’ye getirdiğini duyurdu.

Hakkında; Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' ve Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce 'Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma-Tasarlayarak Öldürme' suçlarından yakalama kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 8 Eylül 2015’te yakalanan ve içinde bomba yapımında kullanılan mühimmat bulunan 'Soğan Tırları' soruşturması kapsamında hapis cezası alacağını anlaması üzerine Ukrayna’ya kaçmıştı.

UKRAYNA, İLTİCA TALEBİNİ REDDETMİŞTİ

Türkiye’ye iade edilmesine ilişkin süreç devam ederken Nuri Gökhan Bozkır’ın Ukrayna makamlarına yaptığı iltica talepleri reddedilmişti. Bozkır, adli işlemleri gerçekleştirilmek üzere emniyet birimlerine teslim edildi.

ERDOĞAN: ŞU AN ÜLKEMİZ YARGISINA HESAP VERİYOR

Erdoğan, "MİT katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ı Ukrayna'da buldu. Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor." açıklaması yaptı.

ŞENGÜL HABLEMİTOĞLU'NDAN YANIT

lllk.jpgŞengül Hablemitoğlu

Erdoğan'ın sözleri sonrası Şengül Hablemitoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendilerine bilgi verilmediğini ve devlete güvenini kaybettiğini belirttiği açıklamada şunları kaydetti:

"Biz canımızdan olup, hayal bile edemeyeceğiniz zor bir 20 yılı tamamladık. Adalete, devlete inancımızı ve güvenimizi kaybettik. Ayrıca ne ailemize, ne avukatımıza iletilen herhangi bir şey yok. Süreci, yaşadıklarımızı bilemezsiniz. O yüzden yorumlarınıza dikkat ediniz.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN