Erdoğan'a 'Dünyanın başının belası enflasyon bizim de canımızı yakıyor' tepkisi: Dünyanın değil Türkiye'nin belası

Erdoğan'a 'Dünyanın başının belası enflasyon bizim de canımızı yakıyor' tepkisi: Dünyanın değil Türkiye'nin belası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünyanın başının belası olan enflasyon, bizim de canımızı yakıyor." ifadesine ekonomist Serkan Özcan tepki gösterdi. Özcan, Türkiye'nin dünya genelindeki enflasyon oranları listesinde ikinci sırada yer almasına dikkat çekerek, ülkedeki yüksek enflasyonun global bir sorundan ziyade, yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu öne sürdü. Özcan bunun asıl nedeninin de, "Faiz düşerse enflasyon da düşer" tezi olduğunu hatırlattı.

Ekonomist Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'deki seçim mitingindeki ekonomiye dair açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Erdoğan'ın, "Ekonomide önceliği istihdam ve üretime veriyoruz. Dünyanın başının belası olan enflasyon, bizim de canımızı yakıyor." şeklindeki sözlerine karşılık Özcan, Türkiye'nin enflasyon oranının dünya genelindeki durumuna dair bir değerlendirme yaptı.

Özcan, paylaştığı bir tablo ile Türkiye'nin enflasyon oranının dünyada ikinci sırada olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının, Türkiye'deki enflasyonun küresel bir sorunun parçası olarak algılanabileceğini fakat gerçekte durumun böyle olmadığını vurguladı. Tabloya göre, yüzde 254 enflasyon oranı ile Arjantin ilk sırada yer alırken, Türkiye yüzde 64,7 oranıyla ikinci, savaşın etkisiyle ekonomisi zarar gören Rusya ise yüzde 7,4 ile üçüncü sırada bulunuyor. Güney Afrika ise yüzde 5,3 ile dördüncü sırada yer aldı.

Özcan'a göre, Türkiye'deki yüksek enflasyonun temel sebebi, son 5-6 yıldır "faiz düşerse enflasyon da düşer" tezine dayanan ekonomi politikalarının ısrarla uygulanmasıdır. Bu politikalar sonucunda Türkiye'nin, derin bir enflasyon sarmalına girdiğini ve muhtemelen seçim sonrası dönemde Merkez Bankası'nın ekonomiyi frenlemek için olağanüstü tedbirler alması gerekeceğini belirtti.

Bu durum, Türkiye'nin yanlış ekonomi politikaları yüzünden yüksek enflasyonla mücadele etmek zorunda kalan az sayıda ülkeden biri olduğunu gösteriyor. Ekonomist Serkan Özcan'ın analizi, Türkiye'deki enflasyon sorununun küresel bir fenomen olmaktan ziyade, belirli politikaların sonucu olarak ortaya çıktığını ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN