Erdoğan'dan 'mültecilere ev sahipliği' çıkışı: Dünyanın en cömert ülkesi olmaktan onur duyuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ndeki konuşmasında ülke olarak yapılan insani yardımlardan ve mültecilerin ülkede ağırlanmasından bahsederek "Dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımaktan onur duyuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı, konuşmasında birlik olmanın önemini vurgulayarak kimi ülkelerin salgında zayıf bir karne verdiğini, Türkiye gibi kimi ülkelerin ise insani yardımlarını artırdığını söyledi. Konuşmasında Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 4 milyondan fazla mülteciye de değinen Erdoğan, "dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımaktan" onur duyduğunu dile getirdi.

'DÜNYADA EN ÇOK YARDIM YAPAN ÜLKEYİZ'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Açlık, salgın, İslam düşmanlığı gibi birçok meseleyle sınandığımız bu dönemde ancak birlik olarak mücadele edebiliriz. Ancak bazı ülkeler bu dönemde bile duvarlarını yükseltmiş, içine kapanmıştır. Bunu salgın sürecinde de gördük. Birçok birlik iyi bir sınav veremedi, bazı ülkeler aşı konusunda yardımda bulunmadı. Biz ise birçok yardımda bulunup TURKOVAC'ı onlarca ülkenin hizmetine sunduk, başta Suriyeliler olmak üzere 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapıyoruz. 800 milyar doları aşkın yardım yaparak milli gelire oranla dünyada bir numaradayız. Gayrisafi milli gelirimizin yaklaşık yüzde 1'ini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımaktan onur duyuyoruz.

'TAHIL SEVKİYATINDA BÜYÜK ROL OYNUYORUZ'

Terörle ve örgütleriyle her türlü mücadeleyi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam ediyoruz.

Ukrayna tahılının Afrika'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere özellikle en çok ihtiyaç duyanlara ulaştırılması noktasında samimi çaba harcıyoruz. Tahıl sevkiyatında büyük rol oynadığımız aşikardır.

'HER KONUDA İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ'

Türkiye'nin Doğu ile Batı arasındaki köprü konumu bize benzersiz fırsatlar sunarken, tarımdan ulaşıma her türlü konuda iş birliğine açığız. Teşkilat üyesi ülkelerin insani kalkınma veya hak bakımından her türlü konudaki çabalarını takip edip iş birliği yapmayı sürdüreceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN