Kılıçdaroğlu'ndan 'sığınmacı' çıkışı: Bölgenin en güçlüsüyüz, biz yönlendirebiliriz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kilis'te sığınmacı politikasına ilişkin yaptığı konuşmada, "Buradan gidecek insanlar için hastaneler, okullar yapacağız. Bunu Avrupa fonuyla yapacağız. Altyapı oluşturacağız. Bölgenin en güçlü ülkesi Türkiye'dir ve bölgedeki tüm ekonomik gelişmeleri yönlendirebilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kilis Ticaret Odası'nda konuştu. İldeki sığınmacı sorunundan bahsederek, iktidarının ilk iki yılında onları ülkesine göndereceğini söyleyen CHP lideri, sığınmacılar için ülkelerinde altyapı çalışması yapacaklarını ve bunları Avrupa fonu sayesinde gerçekleştireceklerini ifade etti.

'İLK İŞİMİZ SURİYE YÖNETİMİYLE GÖRÜŞMEK'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'de 4, 4-5 milyon sığınmacı olduğunu biliyoruz. İktidar olduğumuzda yapılacak ilk işimiz Suriye'nin meşru yönetimiyle görüşmektir. Karşılıklı büyükelçiliklerimizi açacağız. Buradan gidecek insanlar için hastaneler, okullar yapacağız. Bunu Avrupa fonuyla yapacağız. Altyapı oluşturacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerini sağlamak lazım. Kendilerini tekrar savaş ortamında bulmamaları gerekiyor.

'ANLATTIM, 'BUNLARI YAPARSAN GİDERİZ' DEDİLER'

Bölgenin en güçlü ülkesi Türkiye'dir ve bölgedeki tüm ekonomik gelişmeleri yönlendirebilir. Bunlar yapılabilir. Tüm bunların iki yıl içinde gerçekleşebileceğine inanıyorum. Belli prensiplerimiz var; o insanlara ayrımcılık yapmayacağız, ülkemizin itibarını koruyacağız, o insanlara mal ve can güvenliği sağlayacağız. Bunları söylediğimde Suriyeliler sordu bana, '"Bizi ikna edebilir misin, nasıl yapacaksın bunları?' İstanbul'da anlattım bunları, gazeteciler de katıldı, 'Eğer bunları yaparsan gideriz' dediler.

'ORTA DOĞU HALKLARINI AKRABAMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ'

Biz parti olarak Orta Doğu halklarını akrabalarımız olarak görüyoruz. Dolayısıyla bir kavga değil, burayı bir barış havzası yapmak istiyoruz. Kimsenin kimliği ile ilgilenmiyoruz. İnsanların karnı doyması lazım, ancak o şekilde kazanırız. Herkes kazanır o durumda. Kilis de kazanır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN