Erdoğan'ın Kudüs sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Sende hep başka başka

Erdoğan'ın Kudüs sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Sende hep başka başka

İsrail-Türkiye ilişkilerinin 14 yıl aradan sonra normalleşmesiyle "İsrail'le ilişkilerimiz başkadır, Kudüs davamız başkadır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, CHP lideri Kılıçdaroğlu Kaşıkçı cinayetini, Rahip Brunson olayını ve Mavi Marmara mavi olayını hatırlattı.

Türkiye ile İsrail’in ilişkisi 2010’daki Mavi Marmara baskını sonrasında donma noktasına girmişti. İsrail'le ilişkilerin normalleşmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Küresel ve bölgesel ihtiyaçların gereği olarak İsrail’le siyasi - ekonomik ilişkilerimiz için attığımız adımlar başka, Kudüs davası başkadır.'' ifadelerini kullandı.

'BİLMEZ MİYİZ! AHLAK ANLAYIŞI BAMBAŞKA'

Türkiye'de gündeminin ısınmasıyla birlikte siyaset sahnesine çıkarılan mülteci krizinde Erdoğan'ın söylem değişikliğine de dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bilmez miyiz! Sende hep başka başka. Kaşıkçı cinayeti başka. Rahip Brunson başka. Mavi Marmara şehitleri başka. Dünden beri sığınmacılar da bir başka. Ahlak anlayışı bambaşka." dedi.

Kılıçdaroğlu, twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

"İsrail'le ilişkilerimiz başkadır, Kudüs davamız başkadır" demişsin Erdoğan. Bilmez miyiz! Sende hep başka başka. Kaşıkçı cinayeti başka. Rahip Brunson başka. Mavi Marmara şehitleri başka. Dünden beri sığınmacılar da bir başka. Ahlak anlayışı bambaşka."

NE OLMUŞTU?

İsrail'in Aralık 2008'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı Dökme Kurşun Harekatı, Türkiye-İsrail ilişkilerinde yaşanan krizin tetikleyicisi olmuştu. Ankara, 22 Aralık 2008'de dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i ağırlamış, Olmert ile dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde, Türkiye'nin İsrail ve Suriye arasındaki arabuluculuğu ile ilgili önemli mesafeler alınmıştı. Ancak bu ziyaretten beş gün sonra İsrail, Gazze'yi bombalamaya başlamıştı. Erdoğan'ın Olmert'in kendisini Ankara'da bu konuda bilgilendirmemesine gösterdiği sert tepki ise iki ülkeyi yıllar süren bir gerginliğe yol açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN