Erkek şiddeti bitmiyor! Boşanma aşamasındaki eşini ve kayınbiraderini silahla vurdu

Erkek şiddeti bitmiyor! Boşanma aşamasındaki eşini ve kayınbiraderini silahla vurdu

Türkiye'de eylül ayında boşanmak isteyen 10 kadın erkek şiddetine maruz kalarak öldürüldü. Rize'de boşanma aşamasındaki eşi Filiz Hanedar Civelek ve kayınbiraderi Yakup Hanedar'ı bacaklarından tabanca ile vurarak yaraladıktan sonra kaçan Ömürcan Civelek, yakalanarak gözaltına alındı.

Türkiye'de eylül ayında 26 kadın cinayeti işlendi, 19 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun aylık raporuna göre, öldürülen 26 kadından 16’sının hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 10’u da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile öldürüldü.

EŞİ VE KAYINBİRADERİNİ VURDU

Kadına şiddetin son adresi Rize'nin Fındıklı ilçesi oldu. Olay, dün akşam saatlerinde ilçenin Aksu Mahallesi'ndeki bir düğün salonu önünde meydana geldi. Ömürcan Civelek, bilinmeyen nedenle boşanma aşamasındaki eşi Filiz Hanedar Civelek ve kayınbiraderi Yakup Hanedar'a gittikleri düğün salonunun önünde tabancayla ateş edip, kaçtı.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Bacaklarına mermi isabet etmesiyle yaralanan kadın ve ağabeyi, ihbarla gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

ar.jpgEşi ve kayınbiraderini vuran Ömürcan Civelek

GÖZALTINA ALINDI

Ameliyata alınan yaralı kardeşlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Şüpheli saldırgan da polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak, gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN