Esenler otogarı kapatılacak mı? Uzmanlardan korkutan uyarı geldi: "Deprem olursa ilk yıkılacak yer"

Esenler otogarı kapatılacak mı? Uzmanlardan korkutan uyarı geldi: "Deprem olursa ilk yıkılacak yer"

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de endişe verici detaylar verildi. Uzman isimden gelen açıklama ile birlikte halkın gözü o bölgeye yoğunlaştı. Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, işaret edilerek "deprem olursa ilk yıkılacak yer." olarak gösterildi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de deprem endişesi tüm etkisiyle devam ediyor. Uzman isimlerden yapılan açıklama ile birlikte beklenen İstanbul depremine yoğunlaşıldı. İstanbul'da yapılan incelemeler ile birlikte, İstanbul Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda uyarılar yapıldı.

OTOGAR'DA ÇÖKME TEHLİKESİ

Otogarda yapılan incelemeler sonrasında kolon ve kirişlerde ortaya çıkan korozyon endişe verici. Günlük olarak otogardan 1.500 ile 2.000 arası otobüsün sefer yapmasıyla birlikte korkulu senaryolar akıllara geliyor.

Çökme tehlikesine karşı panik devam ederken, kolon ve kirişlerdeki sıvıların döküldüğü görüldü. Sıvıların döküldüğü yerde ortaya çıkan demirlerdeki pas ise hiç güven vermiyor. 2022 yılı ile birlikte alınan karot örneğinden sonra henüz bir açıklama gelmediği söyleniyor.

aw037959-05.jpg

OTOGAR VAHİM DURUMDA

Kahramanmaraş depreminin ardından tüm gözler İstanbul'da beklenen depreme yoğunlaştı. İstanbul'da yaşanan panik havası üzerine otogarda çalışanlardan açıklama geldi. İş yeri sahipleri ve çalışanların olası bir deprem anında kaçacak yerleri olmadığı vurgulanıyor.

Söylenenlere göre, otogarda güçlendirme yerine, sıva ve boya çalışmaları ile yenilendiği dikkatleri çekti. Otogarın oradan metro geçtiğinde sallandığını söyleyen Esat Tamer açıkladı.

aw037959-03.jpg

DEPREMDE İLK YIKILACAK YER

İstanbul Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda, 28 yıldır esnaflık yapan Esat Tamer durumu değerlendirdi. Otogarın durumunun iyi olmadığını belirterek, deprem anında ilk yıkılacak yerin otogar olduğunu açıkladı. Durumun çok kötü olduğunu belirterek, demirlerin her taraftan gözüktüğünü işaret etti.

Güçlendirilmesi gerektiğini işaret eden esnaf, tabut nitelendirmesi yaparak, "Tabutta yaşıyoruz. Temizlik hiç yok, çok kötü. Daha önce bir çalışma yapılmadı bilgimiz yok. Güçlendirme yapılmadı. Buranın durumu çok kötü, güçlendirme şart. Buradan tramvay geçerken bina sallanıyor.” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN