Eski CHP'li vekil Mehmet Sevigen partisinden ihraç edildi

Eski CHP'li vekil Mehmet Sevigen partisinden ihraç edildi

Eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasına sert tepki göstermesi nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulunca partisinden ihraç edildi.

Alınan bilgiye göre, CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan başkanlığında toplandı. Gündemdeki maddeleri görüşen YDK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasını eleştiren ve tepki gösteren Sevigen'in partiden ihracına oy birliğiyle karar verdi.

NE DEMİŞTİ?

Sevigen, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Muhafazakar kesimle helalleşmemiz lazım' ifadesi için, "Disipline verilerek ihraç edilmeli. Açıkça FETÖ ve PKK’ya göz kırpıyor. Kılıçdaroğlu, CHP’nin önündeki en büyük engeldir. Kafasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı düşüncesi yok, koltuğunu korumaya çalışıyor. Kemal Bey’in kafası çok bulanık ve Atatürk Cumhuriyetinden öç almayı hedefliyor" demişti.

Kendisinden yardım isteyen başörtülü ibir kadına yönelik ifadeleri nedeniyle 'uyarı cezası' istemiyle YDK'ye sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca hakkındaki kararların ise 2022 yılının ocak ayında yapılacak toplantıda verilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN