Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan için cenaze töreni düzenlendi

Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan için cenaze töreni düzenlendi

Ankara'da hayatını kaybeden eski Diyanet İşleri Başkanı ve Milli Görüş hareketinin öncülerinden Lütfi Doğan için cenaze töreni düzenlendi. Doğan'ın cenazesi, yarın Süleymaniye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Bir süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde sabah saatlerinde hayatını kaybeden Doğan için Hacı Bayram Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı.

Cenaze törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Valisi Vasip Şahin, milletvekilleri, eski bakanlar, siyasiler, Doğan'ın ailesi ve yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, namazın ardından yaptığı konuşmada, büyük bir alimi kaybettiklerini söyleyerek Doğan'ın yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.cenaze.jpg

Kurtulmuş, Doğan'ın, insanlara karşı her zaman şefkat ve merhametle davrandığını anlattı.

Doğan'ın cenazesi, yarın Süleymaniye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Camisi Haziresi'ne defnedilecek.

BABACAN DA KATILDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, Millî Selamet Partisi’ndeyken 1973-1980 yılları arasında Erzurum Senatörü, Refah Partisi’ndeyken 19, 20 ve 21. dönem milletvekilliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevlerinde bulunan Lütfi Doğan’ın Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına katıldı.

Öğle saatlerinde sosyal medya hesaplarından Lütfi Doğan için bir taziye paylaşımda bulunan Babacan, şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İşleri Başkanlarımızdan çok değerli Lütfi Doğan hocamıza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN