Et krizine kasaplardan tavuk kıymalı çözüm! Kilosu 500 lira olunca tavuk kıyma raflara girdi

Et krizine kasaplardan tavuk kıymalı çözüm! Kilosu 500 lira olunca tavuk kıyma raflara girdi

Et fiyatlarının oldukça pahalandı bugünlerde kasaplar kıyma almakta zorlanan vatandaşlara tavuk kıyması çözümüyle hizmet vermeye başlarken CHP’li Tanal, et fiyatlarının bu denli yüksek olmasına isyan etti.

Enflasyon etkisini her alanda gösterirken özellikle de gıda sektöründe sürekli karşılaşılan zamlar ekonomik krizin bir göstergesi olarak meydana geliyor. Akaryakıt fiyatlarından doğalgaza, gıda sektöründen giyim sektörüne her alanda her gün yeni zamlarla karşılaşılan bugünlerde et fiyatları insanların en çok tepki gösterdiği alanlardan biri oluyor. Öyle ki et yemek hayal olurken kasaplar et kıyma satamadıkları için tavuk kıymayla çözüm bulmaya çalışıyor. CHP Milletvekili Milletvekili Tanal ise güncel et fiyatlarına dikkati çekerek isyan etti.

yeni-proje-2024-03-09t131811-196.jpg

“TAVUK KIYMA DENİLEN BİR ŞEY YOKTU”

Krizin reyonlardaki ürünleri de değiştirdiğine dikkat çeken Tanal, "Tavuk kıyma artık kasap reyonlarına girdi. Tavuk kıymanın kilosu 100 TL. Geçmişte tavuk hiçbir zaman kıyma olarak yapılmazdı. Bizim kültürümüze de yabancı gelen bir şeydi. Tavuğun budu, kanadı, göğsü olurdu. Tavuk kıyma denilen bir şey yoktu. Ama artık et fiyatları o kadar yükseldi ki vatandaş artık et yiyemiyor. Tavuk kıymanın bile fiyatı 100 TL. Bunun da sebebi hayvancılık politikalarının kötü yönetilmesi" ifadelerini kullandı.

adsiz-tasarim-3.jpg

“DANA KIYMA 500 LİRA”

Hayvan pazarına gittiğini aktaran CHP'li Tanal sözlerine şöyle devam etti:

"Dediler ki ‘Küçükbaş hayvanın besiciliği ile ilgili yer tahsisatı yapılmıyor. Ne yapılıyor? Meralar aslında ot veren alanlardır. O otlardan hayvanlar besleniyor, et, süt veriyor. O mera alanlarını inşaat alanı yaptılar. Vatandaşımız perişan. Onun için 31 Mart seçimlerinde halkımızdan CHP’ye destek vermesini istirham ediyorum. Kırmızı kartı bu iktidara gösterin ki vatandaşımız rahatlıkla kırmızı eti de yiyebilsin. Dana kıymanın kilosu İstanbul, Ankara’da 450-500 lira.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN