Ev sahiplerine emlak vergisi müjdesi! Geriye dönük iade başladı

Ev sahiplerine emlak vergisi müjdesi! Geriye dönük iade başladı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK)’nun verdiği karar, tek konut sahibi olan milyonlarca vatandaş için büyük bir müjdeyi beraberinde getirdi. KDK’nın emsal niteliğindeki kararı gereği, emlak vergisi muafiyet hakkına sahip olup bu haklarını kullanmayarak vergi ödeyen kişilere geriye dönük beş yıllık bir iade süreci başlatıldı.

Bu karar, yalnızca bir evi olan ve bu evin 200 metrekareyi geçmeyen büyüklükte olması koşuluyla; emekli aylığı dışında geliri olmayan emekliler, devlet tarafından sağlanan dul ve yetim aylığı dışında geliri olmayan şehit yakınları ve gaziler, geliri olmayan ev hanımları ve işsizler gibi emlak vergisinden muaf tutulan kişi gruplarını kapsıyor.

PARA İADESİ İÇİN NE YAPMALISINIZ?

KDK’nın emsal kararı sonrasında, Rize Belediyesi özelinde açıklanan ve tüm belediyeler için geçerli olacak bu kararla, emlak vergisi ödemiş olan hak sahiplerinin belediyelere başvurarak geriye dönük beş yıllık vergi iadelerini talep etmeleri mümkün hale geldi. Ancak, bu iade sürecinden faydalanabilmek için zaman aşımı sınırlamasına dikkat edilmesi gerekiyor.

Bu karar, emlak vergisi yükümlülüğü altında olan ancak yasal muafiyet hakkı bulunan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Belediyelere yapılacak başvurularla, hak sahipleri geriye dönük beş yıllık emlak vergisi iadelerini alabilecekler. Bu süreç, tek konut sahipleri için önemli bir mali fırsat sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN