Fiyatlar ikiye katlandı! Okul kıyafetleri cep yakıyor

Fiyatlar ikiye katlandı! Okul kıyafetleri cep yakıyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala okul kıyafeti satan mağazalarda yoğunluk yaşanıyor. Öğrenciler okula başlayacakları için heyecanlanırken veliler ise alışveriş için en uygun mağazayı bulmaya çalışıyor. Fiyatlar hakkında bilgi veren Konya Okul Forma İmalat ve Satıcıları Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Serin, "Geçen sene 500 lira olan ürün 750 lira oldu. Yani yüzde 50’ye yakın bir fark gelmiş oldu" diye konuştu

Okulların açılmasına yaklaşık bir hafta kalmışken okul formaları raflardaki yerini aldı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak çocukların uyum eğitimi ise 4-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Öğrenciler yaz tatilini geride bırakıp okula gitmeye hazırlanırken, velileri de okul alışverişi telaşı sardı. Okul alışverişini son güne bırakmak istemeyen veliler, Konya'daki okul kıyafeti satan mağazalarda yoğunluk oluşturdu. Mağazalardaki yoğunluk ise satıcıların yüzünü güldürdü.

7662149.jpg

'GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 50 ARTIŞ'

Konya Okul Forma İmalat ve Satıcıları Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Serin, pazartesi günü 1. sınıfların okula başlayacak olduğu için hareketliğin başladığını belirterek, fiyatlar hakkında bilgiler verdi. Serin, “Fiyatlarımız ilkokullar için genelde 750 liradan başlıyor. Ortaokullar için 850 lira, liseler için de 950 liradan başlıyor. Geçen sene 500 lira olan ürün 750 lira oldu. Yani yüzde 50’ye yakın bir fark gelmiş oldu” şeklinde konuştu.

7662154.jpg

İlerleyen günlerde daha yoğun olacaklarını söyleyen Serin, Vatandaşlarımız kıyafet alırken yerli üretim ürünlerine bakmalarını öneriyoruz. Yıkandığı zaman solup solmayacağını, çekip çekmeyeceğini, kalitelerine bakmalarını, markalarına bakmalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatlarına bakmadan kalite odaklı giderlerse yanılmazlar” dedi.

'ÜRÜNLERİMİZ BAKANLIK TARAFINDAN DENETLENİYOR'

Okul kıyafeti satışı yapan mağazanın işletmecisi Nuri Dağlıkoca da, müşterilere hep uyarılarda bulunduğunu ifade ederek, “Bizim ürünlerimiz bakanlık tarafından denetleniyor. Yani bizim kafamıza göre bir ürün yapma şeklimiz olmuyor. Bunun yanı sıra korsan, merdiven altı üretici firmalar da var. Ellerinden geldikçe ürünlere dokunsunlar, baksınlar. Ürünleri tanıyarak, bilerek, araştırıp alsınlar” şeklinde konuştu.

7662153.jpg

'BÜTÇEMİZE UYGUN YERE GELDİK'

Çocuklarına okul forması almaya gelen Murat Atik, “Çocuklar için alışveriş yapıyoruz. Okul heyecanı var çocuklarda. O heyecanı paylaşmaya çalışıyoruz. Eşofman ve okul kıyafetlerini almaya geldik. Çocukların okulları değişti. Yeni okullarının heyecanı var, heyecanlarını paylaşmaya geldik” dedi.

7662155.jpg

Kadir Dedemevi de çocukların kıyafetlerinde küçülmeler olduğunu ve yenisini almaya geldiklerini belirterek, “Çocukların kıyafetlerinde küçülmeler oldu. Çocuklar hızlı büyüdükleri için kıyafetlerini yenilemeye geldik. Erkenden gelelim dedik. Piyasa araştırması yaptık, 3-4 yeri gezdik. En sonunda bütçemize uygun olan yere geldik” diye konuştu.

Aileleri ile birlikte okul kıyafetlerini almaya gelen çocuklar da, çok mutlu olduklarını ve okullar açılacağı için heyecanlandıklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN