Gergerlioğlu Twitter'dan paylaştı: Meclis'e ne zaman dönecek?

Gergerlioğlu Twitter'dan paylaştı: Meclis'e ne zaman dönecek?

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'e dönüp dönmeyeceği ile ilgili Twitter'dan açıklama yaptı: Kocaeli 2. Ağır Ceza mahkemesi hakkımdaki kararı az evvel verdi ve karar TBMM'e an itibariyle ulaştı. Vekilliğimin iadesi için artık top TBMM Başkanlığı'nda.

Milletvekilliği düşürülerek cezaevine gönderilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'e dönüp dönmeyeceği ile ilgili açıklama yaptı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki kararın an itibariyle eline ulaştığını belirten Gergerlioğlu, "Vekilliğimin iadesi için artık top TBMM başkanlığında. 14 günlük gecikme daha uzatılmaz ve hukuksuzluk silsilesi biter umarım" dedi.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı' ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının' ihlal edildiğine karar vermişti.

AYM'nin Gergerlioğlu hakkında verdiği 'hak ihlali' kararı, 6 Temmuz'da Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Gergerlioğlu, AYM'nin verdiği yeniden yargılama kararı kapsamında aynı gün cezaevinden çıkmıştı.

Tahliye edildikten sonra HDP Genel Merkezi'nde açıklama yapan Gergerlioğlu "Buradan Anayasa Mahkemesi'ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti. 1 Temmuz'da karar verildi. Çok net bir karardır. Oy birliğiyle alınmıştır. Yargı sürecinin utanması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN