Son dakika! AYM ihlal kararı vermişti: Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinden çıktı

Son dakika! AYM ihlal kararı vermişti: Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinden çıktı

Son dakika haberi... HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaevinden çıktı. Tahliye edildikten sonra HDP Genel Merkezi'nde açıklama yapan Gergerlioğlu "Buradan Anayasa Mahkemesi'ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti. 1 Temmuz'da karar verildi. Çok net bir karardır. Oy birliğiyle alınmıştır. Yargı sürecinin utanması gerekiyor" dedi.

Son dakika haberi... Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararının ardından HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki 'infazın durdurulmasına' karar verdi.

Gergerlioğlu, AYM'nin verdiği yeniden yargılama kararı kapsamında cezaevinden çıktı.

Gazeteci Salih Gergerlioğlu da babasının tahliyesinin ardından peş peşe fotoğraflar paylaştı.

Gergerlioğlu'nun tahliyesine hükmedilmesi üzerine, yakınları ve avukatları Sincan Kapalı Cezaevi önüne gitti.

Gergerlioğlu ailesi ve yakınları ile bir süre görüştükten sonra kendilerini bekleyen araçlara binerek cezaevi önünden ayrıldı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Tahliye edilen Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama da geldi.

Gergerlioğlu, cezaevinden çıktıktan sonra HDP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

Gergerlioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İstedikleri kadar zulüm etsinler. Direne direne kazandık. Beni darp ederek evimden çıkartılırken, 'Bu hikaye burada bitmez' dedik. 'Biz geri adım atmayacağız, çünkü haklıyız' dedik. Bu zaferi en başta halkımıza armağan ediyorum. Tüm duyarlı insanlar direndi. Cezaevinde o dört duvar arasında bana edilen duaları, sevgi dileklerini hissettim. Bu bizim değil halkın zaferidir. Bu kadar zorbalık içinde bu halkın yüzünün gülmesine çok ihtiyacı vardı. Bundan dolayı çok mutluyum.

5 yıl önce ben barış istedim diye Kürt meselesinde, 27 yıllık kamu doktorluğumdan ihraç edildim. Türkiye'de kime güveneceğiz biz? 5 yıldır mağdur ediliyorum. Tüm ezilenler mağdur ediliyor . Hukuksuzluk had safhada. Buradan Anayasa Mahkemesi'ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti. 1 Temmuz'da karar verildi. Çok net bir karardır. Oy birliğiyle alınmıştır. Yargı sürecinin utanması gerekiyor."

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bireysel başvurusunu geçen hafta sonuçlandırmıştı.

Yüksek Mahkeme, Gergerlioğlu'nun 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı' ile 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının' ihlal edildiğine karar vermişti.

AYM'nin Gergerlioğlu hakkında verdiği 'hak ihlali' kararı, bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN