Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

İmam hatip lisesinden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini tıp üzerine alan Ömer Faruk Gergerlioğlu, yurdun çeşitli kent merkezlerinde uzun yıllar doktor olarak çalıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan aktivist, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nde (MAZLUMDER) yürüttüğü faaliyetlerle kamuoyunda tanındı. 2018-2021 yılları arasında Kocaeli milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. İşte, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hayat hikayesi...

İnsan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2018 genel seçimlerinde aday olduğu HDP'den milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. Son dönemde özellikle KHK mağdurlarının sorunlarını dile getiren Gergerlioğlu, cezaevlerinde çıplak arama yapıldığına ilişkin açıklamaları nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefi olmuştu.

Milletvekili seçilmeden önce yargılandığı Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Şubat 2018'de 'PKK/KCK propagandası yapmak' suçundan hapse mahkum edildi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu'na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını 19 Şubat 2021 tarihinde onadı ve cezaevine gönderildi. Anayasa Mahkemesi, hakkında 'hak ihlali' kararı vermesinin ardından Ömer Faruk Gergerlioğlu 7 Temmuz 2021 günü cezaevinden tahliye edildi.

ofg-scaled.jpg
Ömer Faruk Gergerlioğlu

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU'NUN HAYATI

2 Kasım 1965 tarihinde Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde dünyaya geldi. Ömer Faruk Gergerlioğlu aslen Şanlıurfalıdır.

İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. Bursa İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra öğrencisi olduğu Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini 1990 yılında tamamladı.

Iğdır ve Bursa'da çeşitli sağlık ocaklarında çalıştıktan sonra 1995 yılında TUS sınavını kazanarak, İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göğüs hastalıkları ve tüberküloz alanında uzmanlık eğitimine başladı. 5 yıllık eğitimden sonra İzmit Seka Devlet Hastanesi'nde uzman doktor olarak görev yaptı.

KHK İLE DEVLET MEMURLUĞUNDAN İHRAÇ EDİLDİ

Bir dönem Kocaeli Şube Başkanlığı'nı yaptığı İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin (MAZLUMDER) 2007-2009 yılları arasında genel başkanlığını üstlendi.

6 Ocak 2017'de 679 numaralı KHK ile devlet memurluğu görevinden ihraç edildi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Kocaeli milletvekili seçildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. 17 Mart 2021'de onanan hapis cezasına ilişkin TBMM'ye sunulan cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasıyla milletvekilliği düşürüldü.

d9mhn-wxyaaxlnx-001.jpg
Ömer Faruk Gergerlioğlu ve ailesi

ÖZEL YAŞAMI

1965 doğumlu olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2021 yılı itibarıyla 56 yaşındadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Ömer Faruk Gergerlioğlu 1.81 metre boyunda, 79 kilo ve akrep burcudur.

İyi seviyede İngilizce ve Arapça konuşabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gergerliogluof, Twitter'ta @gergerliogluof, Facebook'ta @omer.gergerlioglu, Youtube'da @omerfarukgergerlioglu kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN