Zeki Çakan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Zeki Çakan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

İki dönem Zonguldak Belediye Başkanlığı yapan, iki dönem Anavatan Partisi'nden, bir dönem de Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) milletvekili seçilerek TBMM'ye giren Zeki Çakan, 2001-2002 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı. İşte, Zeki Çakan'ın hayatı...

Uzun yıllar aktif siyaset yapan Zeki Çakan, Zonguldak Belediye Başkanı Belediye Başkanlığı ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptı. Ardından Meclis'e girerek Enerji Bakanı olan deneyimli siyasetçi, yanlış enerji politikalarından dolayı Yüce Divan'da yargılanıp beraat etti.

zeki-cakan-kimdirrrr.png

ZEKİ ÇAKAN'IN HAYAT HİKAYESİ

14 Haziran 1950 tarihinde Zonguldak'ta dünyaya geldi.

Lisans eğitimini İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamladı.

Üniversiteden mezun olduğu aynı yıl Zonguldak Belediyesi'nde elektrik mühendisi olarak göreve başladı. Aynı kurumda şantiye şefliği, otobüs, elektrik, su ve soğuk hava depo işletmeler müdür yardımcılığı ve yine aynı işletmelerin müdürlüğünü yaptı.

Zeki Çakan, 1984 yerel seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanı seçildi. 5 yıllık belediye başkanlığı görevinden sonra devlet bakanlığı danışmanlığı görevine getirildi. 1989 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1994 yılına kadar bu görevleri sürdüren Zeki Çakan, 1994 yılında belediye seçimlerinde tekrar Zonguldak Belediye Başkanı seçildi. Bu görevde 1 yıl kaldıktan sonra başkanlık görevinden istifa etti ve 1995 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Bartın milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

zeki-cakan-kimdirrr.jpg

1999 yılına kadar Anavatan Partisi Grup Başkan Vekilliği ile Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı olarak görev yaptı. 1999 genel seçimlerinde tekrar Bartın'dan milletvekili seçildi. Yine bu dönemde de grup başkanvekilliği yaptı.

9 Mayıs 2001 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu. 18 Kasım 2002 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

Bakanlığı döneminde uyguladığı enerji politikaları nedeniyle kamuyu zarara uğratmaktan dolayı Yüce Divan'da yargılandı ve yapılan yargılama sonucunda 2007 yılında beraat etti.

2015 genel seçimlerinde MHP'den Zonguldak milletvekili olarak bir kez daha TBMM'ye girdi.

İngilizce bilen Zeki Çakan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN