İsmet Uçma kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

İsmet Uçma kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte biyografisi

İlahiyat mezunu olan İsmet Uçma, iş hayatında öğretmenlik yaparak başladı. Daha sonra kitap ve dergi yayıncılığı alanında faaliyet gösteren deneyimli isim, 2001 yılında AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. 2011-2018 yılları arasında milletvekilliği yaptı. İşte, İsmet Uçma'nın hayatı...

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti kurucu üyelerinden İsmet Uçma'nın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından duyuruda bulunan Akdoğan, "Değerli dostum, ağabeyim, yol arkadaşım İsmet Uçma Hakk'a yürüdü; Rabbim rahmetiyle muamele etsin, mekanı Cennet olsun. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

İsmet Uçma'nın vefat nedeni açıklanmazken, deneyimli siyasetçi bir süredir yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu.

detay1633958665.jpg

İSMET UÇMA'NIN HAYAT HİKAYESİ

1 Ocak 1955'te Ordu Fatsa'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. Yüksek lisansını aynı üniversitede Kelam Felsefe Anabilim Dalı'nda 'Kuran ve Sünnette Şefaat Kavramı' adlı çalışmasıyla yaptı. Doktorasını ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı'nda 'Bir Sosyal Siyaset Kurumu Olarak Ahilik' adlı çalışmasıyla gerçekleştirdi.

Bir dönem özel bir okulda öğretmenlik yaptı.

Yayıncılık hayatına 1983 yılında 'Bir Yayıncılık'ta editör olarak başladı. 1986 yılında 'İşaret Yayınları'nı, 2000 yılında 'Şehir Yayınları'nı kurdu.

1991 yılında Türkiye Yazarlar Birliği'nin 'Yılın Yayıncısı' ödülüne layık görüldü.

Birleşik Dağıtım, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği, NEŞKO, İTO Basın Yayın Komisyonu, ÜSEV gibi kuruluşlarda farklı görevler üstlendi.

1994-1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Genel Meclisi Üyeliği'ne seçildi.

2001 yılında AK Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2011-2018 yılları arasında AK Parti'den İstanbul ve Ordu Milletvekilliği yaptı.

Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 11 Ekim 2021 tarihinde 66 yaşında hayatını kaybetti.

Arapça ve İngilizce bilen İsmet Uçma, evli ve 6 çocuk babasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN